« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
REVOLT

Prosvjednici u Njemačkoj upali u sirijska predstavništva

Nakon ubojstva kurdskog oporbenog čelnika u Siriji, pedesetak revoltiranih prosvjednika upalo je noćas u sirijsko veleposlanstvo i konzulat u Njemačkoj

Fotografija vijesti
Više o

Njemačka

,

Sirija

,

prosvjednici

,

konzulat

,

veleposlanstvo

Dvadesetak prosvjednika upalo je noću na nedjelju u sirijsko veleposlanstvo u Berlinu, a tridesetak ih je zaposjelo sirijski konzulat u Hamburgu, rekao je glasnogovornik njemačke policije, a slični prosvjedi održani su i drugdje u Europi nakon ubojstva u oporbenog kurdskog čelnika.

Četiri osobe su uhićene, dodao je glasnogovornik.

Nakon ubojstva kurdskog oporbenog čelnika u petak nekoliko sirijskih veleposlanstava u Europi zauzeli su prosvjednici koji se protive politici predsjednika Bašara al-Asada.

Petero prosvjednika koji su u subotu uhićeni u Ženevi pošto su nasilu ušli u ured stalnog sirijskog predstavnika u UN-u, pušteni su tijekom noći, izvijestila je policija.

U novim prosvjedima ispred sirijskog predstavništva okupilo se u nedjelju stotinjak ljudi, tražeći odlazak Bašara al-Asada.

Jedanaest osoba, sve sirijski državljani, koje su uhićene noću na subotu pošto su upale u sirijsko veleposlanstvo u Beču, puštene su i protiv njih će se pokrenuti sudski postupak zbog pričinjenja materijalne štete, priopćila je policija u nedjelju.

Policija optužuje izgrednike da su planirali upad u veleposlanstvo, što je predstavnik sirijske zajednice u Austriji, Amer Alhatib, zanijekao. On je rekao da je akcija bila "zamišljena kao poruka sirijskom režimu", što su i prosvjednici tvrdili policiji.

Od početka pobune protiv predsjednika Bašara al-Asada 15. ožujka u gušenju prosvjeda u Siriji poginulo je više od 2.900 ljudi, među kojima najmanje 187 djece, po podacima Ujedinjenih naroda (UN).

09.10.2011. 18:15:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh