« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
NEZADOVOLJNI SELJACI

Prosvjedi poljoprivrednika u BiH, blokirani granični prijelazi

Prema informacijama iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) promet kod Doljana i Kamenskog u potpunom je prekidu a preko Izačića i Orašja odvija se otežano

Više o

prosvjed seljaka

,

blokada prometa

Više stotina poljoprivrednika blokira danas nekoliko graničnih prijelaza između Hrvatske i BiH, prenosi Hina.

Prema izvješćima policije i lokalnih medija blokirane su ceste koje vode ka graničnim prijelazima Doljani kod Metkovića, Kamensko kod Livna, Izačić kod Bihaća te Orašje.

Prema informacijama iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) promet kod Doljana i Kamenskog u potpunom je prekidu a preko Izačića i Orašja odvija se otežano.

Promet pred sjedištem vlade Federacije BiH u Sarajevu je blokiran a prosvjednici su tamo parkirali i veći broj traktora te priključnih vozila.

Poljoprivrednici iz FBiH traže od vlade isplatu poticaja za zadnje tromjesečje 2010., formiranje zaštitne cijene za pšenicu i mlijeko te preraspodjelu sredstava namijenjenih kao poticaj proizvodnji hrane u 2011.

"Nama je cilj da prosvjede što prije okončamo, ovo su prosvjedi protiv vlade Federacije a ne građana", rekao je za Hinu predsjednik Seljačkog saveza Federacije BiH Dragan Pavlović.

Dodao je da će se blokada nastaviti dok se ne ispune uvjeti poljoprivrednika.

08.08.2011. 13:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh