« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
SAVJETI :)

Prošetajte malo nakon ručka

Lagana šetnja nakon jela u trajanju od samo dvije minute može pomoći u snižavanju razine šećera u krvi i tako smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2

Prošetajte malo...
Prošetajte malo... (Arhiva)
Više o

Ručak

,

dijabetes tipa 2

,

lagana šetnja

Najbolje vrijeme za odlazak u šetnju unutar 60 do 90 minuta nakon jela. U tom periodu razina šećera u krvi je na vrhuncu.

Osim toga, pokazalo se i u ovom istraživanju da šetnja nakon obroka pruža i dodatne prednosti, posebno ako je duža.

Što se tiče kratkih šetnji laganog intenziteta, one su korisne i za osobe koje već imaju dijabetes ili visoki krvi tlak. Hodanje, ali i stajanje mogu pozitivno utjecati na razine glukoze.

Naime, nakon obroka u krvotok se otpušta glukoza što rezultira malim porastom razine šećera u krvi. Iako mali skokovi nisu abnormalni, održavanje razine šećera je ključno je u upravljanju dijabetesom, a uz aktivni angažman mišića tijekom hoda, oni su ti koji upijaju višak glukoze iz krvotoka.

Bolji protok krvi ključan je pak za naše mišiće, udove i organe, što rezultira zdravijim krvožilnim sustavom. Šetnja nakon večere oslobađa i serotonin koji pomaže boljem snu, reguliranju apetita, potiče pozitivno razmišljanje i poboljšava pamćenje.

Što reći osim - prošetajte malo...

18.08.2022. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh