« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
HIK!

Učinkovito zaustavite štucanje

Štucanje moće biti noćna mora, pogotovo ako ste na važnom sastanku... tako da naučite ove trikove i riješite se ovog nezgodnog problema

Kako se riješiti štucanja?
Kako se riješiti štucanja? (Arhiva)
Više o

štucanje

,

zaustavljanje štucanja

Najpoznatiji trik kako zaustaviti štucanje je zadržavanje daha, udisanje u papirnatu vrećicu ili konzumiranje vode. Evo još nekih savjeta:

Disanje - pravilne tehnike disanja mogu pomoći u raznim stvarima, kao kod smirivanja i rješavanja stresa, a bit će dobre i za zaustavljanje štucanja. Tako se može duboko udahnuti te zaustaviti dah na deset sekundi ili naizmjenično udisati i izdisati, brojeći do pet sekundi. Dakle, udah i zadržati pet sekundi te izdah i zadržati pet sekundi.

Koljena na prsa - nekima će zaustaviti štucanje primicanje koljena što bliže prsima i lagano naginjanje prema naprijed. Ovime se stavlja pritisak na dijafragmu.

Mijenjanje fokusa - štucanje može nestati samo od sebe kada prestanete obraćati pažnju na tu radnju. Usredotočite se na gledanje serije ili čitanje knjige, kuhanje ili bilo koju drugu aktivnost. Stari trik je i da vas netko preplaši.

Pijenje vode - kod pijenja vode postoji više opcija. Pomoći će ili brzo pijenje vode ili polagano pijenje hladne vode, grickanje leda ili pijenje vode sa začepljenim nosom.

Uzimanje limuna - kod pojave štucanja zagrizite limun, a možete dodati i malo vode u usta. Neki ljudi dodaju i soli na limun. Umjesto limuna možete staviti na jezik malo šećera, ostaviti ga nekoliko sekundi i onda progutati. Može se na jezik staviti i malo octa, zadržati te progutati.

Kad se zaustavi - zapamtite što ste radili kako ne bi ponovno počelo ;)

18.08.2022. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.08.2022. 11:39
    Limun pomaze
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh