« Iza ogledala
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
STVARNO?

Pronađena tajna nacistička baza na Arktiku

Teorije zavjere bruje odavno o tome da je Hitler izgradio baze na Antarktici, a sada je jedna i pronađena - no na suprotnoj strani svijeta

Gdje još postoje nacističke tajne baze?
Gdje još postoje nacističke tajne baze? (Screenshot YouTube)
Više o

nacisti

,

Schatzgraber

,

baza na Arktiku

Tajna nacistička vojna baza na Arktiku otkrivena je od strane ruskih znanstvenika, piše Indenpendent.

Baza se nalazi na otoku Zemlje Alexandre oko 1 000 kilometara od Sjevernog Pola, a izgrađena je 1942. godine, godinu dana nakon što je Hitler napao Rusiju.

Kodno ime vojne baze bilo je "Schatzgraber" (Lovac na blago) te je primarno korištena kao meteorološka postaja. Vojna baza je napuštena kada su se znanstvenici otrovali mesom polarnih medvjeda 1944. godine te su morali biti spašeni njemačkom podmornicom.

Baza je otkrivena 72 godine kasnije te je pronađeno više od 500 predmeta, te dio sačuvanih dokumenata, piše Daily Mail.

Pronađene su ruševine bunkera, streljivo te ostale stvari iz Drugoga svjetskog rata te su u vrlo dobrom stanju zbog hladnog vremena. Otok je bio vrlo važno središte zbog meteoroloških izvještaja koji su bili glavni za manevre kopnenih snaga, podmornica i brodova. Ime vojne baze predmet je raznih nagađanja.

Određeni znanstvenici smatraju kako je zapravo bio drugi tajni zadatak vojne baze - potraga za antičkim predmetima. Vjeruje se da Rusija traži način za izgradnju nove vojne baze na tom mjestu.

Teorije zavjere odavno tvrde da je Hitler izgradio najmanje jednu tajnu bazu na Antarktici, a ovo otkriće nedvojbeno će potaknuti još mnoge spekulacije - od zajedničke baze s izvanzemaljcima do nacističkih letećih tanjura i ... tko zna što još!

Sve u svemu, izgleda da o nacističkim planovima za budućnost znamo još uvijek - nedovoljno.

22.10.2016. 12:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh