« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ON THE ROCKS

Pronađen whisky Ernesta Shackletona

Na Antarktici su pronađena tri sanduka s whiskyjem i dva s konjakom, a usprkos dugom hlađenju očekuje se da ima nedirnutih boca

(globalpost.com)
Više o

Antarktika

,

Južni pol

,

Ernest Shackleton

,

whisky

,

New Zealand Antarctic Heritage Trust

Pet sanduka whiskyja i konjaka iz zaliha polarnog istraživača Ernesta Shackletona pronađeno je u ledu Antarktike nakon više od sto godina, objavili su u petak članovi ekspedicije.

"Na naše veliko čuđenje, pronašli smo pet sanduka, tri s whiskyjem i dva s konjakom", kazao je Al Fastier iz organizacije New Zealand Antarctic Heritage Trust.

"Sanduci s brandyjem od kojeg jedan nosi znak Chas Mackinlay & Co., a drugi The Hunter Valley Distillery Limited Allandale, pravo su otkriće", izjavio je on.

Neki sanduci su popucali i unutra se stvorio led što bi moglo značiti da će vađenje njihova sadržaja biti vrlo delikatan posao.

Fastier je međutim uvjeren da još ima nedirnutih boca u sanducima, jer se može čuti zvuk tekućine kad ih se trese.

Englesko-irski istraživač Ernest Shackleton otišao je u osvajanje Južnog pola s Cape Roydsa između 1907. i 1909. U pomanjkanju namirnica, ekspedicija se zaustavila 160 km od cilja. Pređeni put predstavljao je međutim podvig za koji mu je kralj Edward VII. dodijelio plemićku titulu. (hina/metro-portal)

05.02.2010. 12:41:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh