« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DMITRIJ MEDVEDEV:

Pronaći ćemo i uništiti zvijeri koje su izvele atentate u Moskvi

Sada je naša zadaća učiniti sve kako bismo uspostavili moderan sustav uzbunjivanja i kontrole prijevoza, poručio je ruski predsjednik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Dmitrij Medvedev

,

Moskva teroristički napad

Dvostruki samoubilački atentat u moskovskoj podzemnoj željeznici počinile su "zvijeri", rekao je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, rekavši kako je siguran da će se organizatori tih čina "pronaći i uništiti".

"To su jednostavno zvijeri", rekao je za počinitelje atentata Medvedev koji je tijekom večeri posjetio stajalište podzemne željeznice Lubjanka kako bi na mjesto nesreće položio vijenac od crvenih ruža, po snimcima ruske televizije.

"Nema nikakve sumnje da ćemo ih pronaći i uništiti", dodao je.

U dvama atentatima počinjenim na stajalištu Lubjanka i Park kulturi, poginulo je najmanje 38 osoba, a ranjene su 64, po podatcima vlasti.

Ruski predsjednik će usto potpisati uredbu o uspostavi modernog sustava uzbunjivanja i kontrole javnog prijevoza u zemlji.

"Sada je naša zadaća protumačiti našim građanima i našim Moskovljanima kako se ponašati u takvoj situaciji i, s druge strane, učiniti sve kako bismo uspostavili moderan sustav uzbunjivanja i kontrole prijevoza", kazao je.

"Uskoro ću potpisati uredbu u tom smislu kako bi se taj posao organizirao u cijeloj zemlji", kazao je, ne navodeći kako će taj novi sustav djelovati. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 23:15:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh