« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NEPOTIZAM I NARKOTICI

Pentagon pritišće Karzaija da obuzda korupciju

Nećemo uspjeti ne uspijemo li eliminirati najveći dio korupcije i ne uspostavimo li legitimnu strukturu vlasti, poručio je američki zapovjednik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

korupcija

,

Afganistan

,

Hamid Karzai

,

Mike Mullen

Strategija američkog predsjednika Baracka Obame u Afganistanu osuđena je na neuspjeh ne pomogne li afganistanski predsjednik Hamid Karzai obuzdati korupciju i poboljšati sigurnost Kandahara na jugu, rekao je u ponedjeljak američki zapovjednik.

Takvo upozorenje novinarima je prenio admiral Mike Mullen, zapovjednik združenih snaga leteći u Kabul na razgovore.

Karzai mora odlučiti hoće li tražiti pomirenje s pobunjeničkim skupinama kakva je Hezb-i-Islami, jedna od triju vodećih koja ratuje protiv stranih vojnika u Afganistanu.

Obama je o korupciji progovorio u nedjelju za iznenadna posjeta Afganistanu kada je naglasio da Karzai nije učinio dovoljno.

"Nećemo uspjeti u Kandaharu ne uspijemo li eliminirati najveći dio korupcije i ne uspostavimo li legitimnu strukturu vlasti", rekao je Mullen u ponedjeljak.

Reuters dodaje da ratne stratege u Pentagonu najviše zabrinjava oklijevanje predsjednika Karzaija da ograniči ulogu svoga polubrata, Ahmada Walija Karzaija, predsjednika pokrajinskog vijeća Kandahara.

Ahmad Wali Karzai jedan je od najutjecajnijih osoba na jugu Afganistana, a njegovo ime američke obavještajne skupine i njihovi suradnici povezuju s dobro umreženom trgovinom heroina i opijuma.

Sam Karzai dugo je izložen optužbama da su članovi njegove obitelji povezani s trgovinom narkotika. (hina/metro-portal)

29.03.2010. 23:35:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh