« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SNJEŽNI KAOS

Promet se odvija otežano i uz kašnjenja

Autobusi iz Dalmacije kasne od 60 do 90 minuta, problema ima i u željezničkom prometu, a kasnili su i zrakoplovi

(Damir Krajač/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

snježna mećava

,

željeznički promet

Promet se u Hrvatskoj odvija otežano, autobusi prema Zagrebu iz Dalmacije i dalje kasne od 60 do 90 minuta, a u popodnevnim i večernjim satima, zbog visokog snijega i niskih temperatura, problema i kašnjenja ima i u željezničkom prometu, ali ni jedna željeznička linija nije u prekidu.

U Hrvatskoj su danas oko sat vremena kasnili i zrakoplovi i to zbog kašnjenja linija iz Europe gdje su otežani vremenski uvjeti, doznaje se večeras iz Zračne luke Zagreb.

Dežurni rukovoditelj putničkog prometa zagrebačkog Autobusnog kolodvora navodi kako su morali reducirati 50 posto autobusnih linija, a autobusi koji prometuju prema unutrašnjosti kasne iz Dalmacije od 60 do 90 minuta, a iz Rijeke oko 60 minuta.

"U željezničkom prijevozu od popodneva ima dosta problema, ali ni jedna željeznička linija nije u prekidu", izvijestila je večeras šefica korporativnih komunikacija Hrvatskih željeznica Vlatka Škorić. Napomenula je da kašnjenja ima na ličkoj i riječkoj pruzi, dok drugdje vlakovi prometuju bez većih kašnjenja.

Tako su na riječkom području iz pravca Zagreba kasnila dva popodnevna vlaka, jedan 70 minuta, a drugi 120 minuta i to zbog kvarova lokomotive i skretnica uzrokovanih visokim snijegom i niskim temperaturama.

Vlak na liniji Zagreb-Split koji je iz Zagreba krenuo jutros, u Split je došao tek večeras i to zbog kvara nekoliko lokomotiva koje su vlak iz Gospića, gdje je stao, trebale dovesti do Splita.

"Putnici su putovali cijeli dan što je jedini takav ekstreman slučaj", dodala je.

Popodnevni vlak iz Zagreba za Split kasni oko dva sata, dok je na vrijeme stigao vlak koji je popodne vozio iz Splita za Zagreb, izvješćuju iz HŽ-a. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 00:35:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh