« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HAK:

Dionica od Sv. Roka do Maslenice otvorena je za osobna vozila

Vozačima se još uvijek savjetuje da odgode putovanje dok se vremenske prilike ne stabiliziraju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/Cropix)

Dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Maslenice otvorena je za osobna vozila. U cijeloj je zemlji znatno otežan i usporen promet zbog snježna nevremena, javlja Hrvatski autoklub.

Vozačima se savjetuje da, ako je to moguće, odgode putovanje dok se vremenske prilike ne stabiliziraju, a ako se odluče krenuti, tada obavezno sa zimskom opremom (preporuka su sve 4 zimske gume).

Sva teretna vozila iznad 3,5 tone prometna policija isključuje prije naplate Lučko, a zabrana je prometovanja i na staroj karlovačkoj cesti.

Za sav promet zatvorene su: A 7 Orehovica-Sv.Kuzam D 1 Gračac-Knin, D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, D8 Jadranska magistrala: Senj-Sveta Marija Magdalena, D 25 Gospić-Karlobag, D 218 Srb-Otrić i D 506 Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvoreni su Jadranska magistrala od Bakra do Novog Vinodolskog (D 8) Paški i Krčki most.

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica, zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog olujnog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na više cesta u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, u Lici i Zadarskoj županiji te u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zabranjen je ulazak teretnim vozilima u Sloveniju preko graničnih prijelaza Bregana i Macelj.

U prekidu je većina trajektnih i katamaranskih linija prema otocima na zadarskom, splitskom i riječkom području (Pagu, Rabu, Cresu, Braču, Sumartin-Makarska, Lopar - Valbiska te katamaranske: Rijeka-Mali Lošinj, Rijeka-Novalja, Jelsa-Bol-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Vis). (hina/metro-portal)

10.03.2010. 23:46:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh