« Svijet
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
EK

Projekt Superlige nije europski

Projekt Superlige, čije su osnivanje najavili najbogatiji europski nogometni klubovi, u suprotnosti je s europskim vrijednostima "različitosti" i "uključivosti"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Europska komisija

,

Superliga

"Moramo braniti europski model sporta utemeljen na vrijednostima, na različitosti i uključivosti. Ne dolazi u obzir da bude rezerviran za nekoliko bogatih i moćnih klubova koji žele prekinuti veze" s nacionalnim savezima, napisao je Schinas, povjerenik za promicanje europskog načina života.

Prekid veza sa savezima doveo bi do uskraćivanja potpore amaterskom nogometu, ustvrdio je Schinas.

"Univerzalnost, uključivost i različitost su ključni elementi europskog sporta i našeg europskog načina života", istaknuo je povjerenik.

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova, izvijestio je Real Madrid čiji je predsjednik izabran za čelnog čovjeka tog natjecanja.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača.

Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

20.04.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh