« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
ZARAZE

Proglašena opasnost od epidemija na poplavljenim područjima

Ministar zdravlja Rajko Ostojić donio je u srijedu odluku o proglašenju opasnosti od epidemije zaraznih bolesti na poplavljenom području

Opasnost od epidemije je velika
Opasnost od epidemije je velika (Arhiva)
Više o

Brodsko-posavska županija

,

Hrvatska Kostajnica

,

Vukovarsko srijemska županija

,

Pleternica

,

Lipik

,

Dvor na Uni

,

epidemija zaraznih bolesti

Područja cijele Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, te gradova Pleternice i Lipika u Požeško-slavonskoj, kao i Kostajnice i Dvora na Uni u Sisačko-moslavačkoj županiji, smatraju se ugroženim od epidemije zaraznih bolesti.

Radi sprječavanja i suzbijanja zaraznih bolesti na poplavljenim područjima, mjere podrazumijevaju mobilizaciju zdravstvenih radnika i drugih osoba, rekviziciju opreme, lijekova i medicinskih proizvoda, prijevoznih sredstava, privremenu uporabu poslovnih i drugih prostorija za pružanje zdravstvene zaštite, izolaciju i liječenje, te određivanje posebnih zadataka pravnim osobama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatnim zdravstvenim radnicima.

Zadužuje se Hrvatski zavod za javno zdravstvo za izradu plana provedbe mjera sprječavanja i suzbijanja zaraznih bolesti, kaže se u odluci.

Ostojić je na konferenciji za novinare rekao da je odluku o proglašenju opasnosti od epidemije donio nakon odluke Vlade o proglašenju katastrofe za Vukovarsko-srijemsku županiju.

To je prvi put u više od 20 godina hrvatske države da je ministar zdravlja donio takvu odluku, napomenuo je Ostojić.

22.05.2014. 09:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh