« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SLAVONSKI BROD

Privremeno evakuirani se vraćaju kući, djeca u škole i vrtiće

Stožer za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije donio je odluku o ukidanju izvanrednog stanja ali se nasipi i dalje neprekidno nadziru

Stanje u Brodu se normalizira
Stanje u Brodu se normalizira (Twitter)
Više o

Slavonski Brod

,

vodostaj Save

,

ukidanje izvanrednog stanja

,

povratak evakuiranih

Odluka o ukidanju izvanrednog stanja je donesena na prijedlog Hrvatskih voda, za koje i dalje ostaje na snazi mjere izvanredne obrane od poplava. Vodostaj je i dalje visok, nadzor nad nasipima je potreban 24 sata dnevno, kako bi se pravovremeno sanirala eventualna oštećenja. 

Stožer je donio i preporuku o ukidanju djelomične evakuacije stanovnika. Nastava u osnovnim i srednjim školama u Brodsko-posavskoj županiji započet će u ponedjeljak, kada nastavljaju s radom i dječji vrtići u Slavonskom Brodu', rekao je načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije Davor Vlaović nakon današnjeg sastanka. 

Županijski stožer danas će uputiti zahtjev Vladi za pomoć u deratizaciji i tretiranju komaraca. 'Tretman ćemo tražiti za područje cijele županije jer su zaobalne vode velike. Larvicidno se područje nije tretiralo, što sada rezultira velikom najezdom komaraca. Tretman je potreban i kako bi se spriječilo širenje zaraznih bolesti', kaže Vlaović. 

Povratak privremeno evakuiranih u Podvinje, Brodsko Vinogorje i Brodski Stupnik počet će tijekom poslijepodneva

'Sačekat ćemo da prođe ručak, a onda ćemo organizirati prijevoz evakuiranih kući. Vezano uz tretman komaraca, sredstva koja smo predvidjeli kao redovitu mjeru su premala za situaciju u kojoj smo sad, zato nam je potrebna i pomoć. Očekujemo od Vlade, a danas ću to reći i predsjedniku, da cijeli prostor bude tretiran iz aviona i s jedne i s druge strane Save. To je nešto što mi ne možemo sami odraditi', rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda kaže Mirko Duspara.

Nakon ukidanja evakuacijskih centara za stanovnike Brodsko-posavske županije Crveni križ u Slavonskom Brodu ostavlja na raspolaganju još dvije lokacije u slučaju potreba smještaja za građane iz Vukovarsko-srijemske županije i eventualno Bosne i Hercegovine.

22.05.2014. 14:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh