« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
DUZS

DUZS preuzeo kontrolu nad poplavljenim područjima

Nadzor nad situacijom u ugroženim i poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske županije od srijede navečer je preuzeo Operativno-komunikacijski centar DUZS-a

DUZS preuzeo kontrolu
DUZS preuzeo kontrolu (Arhiva)
Više o

DUZS

,

kontrola

,

poplavljena područja

,

županjska Posavina

DUZS je preuzeo kontrolu nad situacijom jer županijski Stožer za zaštitu i spašavanje nije više mogao kontrolirati situaciju na stradalim područjima u županjskoj Posavini, rečeno je sinoć na tiskovnoj konferenciji.

Rečeno je to na konfereniji za novinare OKC-a DUZS, na kojoj je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojićkazao kako se u slučaju plavljenja Save u županjskoj Posavini nije pridržavalo županijskog plana zaštite i spašavanja, koji točno predviđa postupke u raznim katastrofama i evakuacijama.

No, naglasio je, na terenu se i dalje ne može bez lokalnih ljudi, te je nužno preuzeti sve ono što je županijski stožer dobro napravio. "Ni sada, a ni ubuduće se ne može bez lokalnih čelnika, načelnika općina i čelnih ljudi županije", ustvrdio je Ostojić.

Istaknuo je kako se bez posebnih odobrenja policije i vojske neće moći ulaziti u ugrožena područja te najavio da će već sutra i novinari koji prate situaciju u županjskoj Posavini dobiti posebne propusnice. Najavio je nastavak izvlačenja žive i uginule stoke s poplavljenih područja, iz kojih je samo danas odvezeno oko 6.000 kilograma uginule stoke.

22.05.2014. 08:12:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh