« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
MMM

Produžite život mirisnom kavom

Kavopije su, tvrde istraživači, pod manjim rizikom od smrti uslijed infekcija i ozljeda te bolesti dišnog sustava, dijabetesa, moždanog udara i bolesti srca

Uživajte u kavi
Uživajte u kavi (DeviantArt)
Više o

zdravlje

,

kava

,

antioksidansi

Samo jedna šalica kave na dan smanjuje rizik od smrtnosti za pet do šest posto, a četiri do pet šalica na dan za 12 posto kod žena i 16 posto kod muškaraca. 

Ljubitelji kavu su tako izloženi manjem riziku od smrti uslijed infekcija i ozljeda te bolesti dišnog sustava, dijabetesa, moždanog udara i bolesti srca. No, zasluge se ne pripisuju kofeinu, jer i beskofeinska kava imala isti učinak.

>> Zašto je kava dobra za zdravlje >>

Istraživanje objavljeno prošle godine pokazalo je da umjereno ispijanje kave snižava rizik od bolesti srca i krvnih žila, a najniži rizik je primijećen kod ljudi koji piju tri do pet šalica kave dan 

Svakodnevno ispijanje do dvije šalice kave može ublažiti simptome Parkinsonove bolesti, dok će pet šalica kave na dan smanjiti razinu proteina povezanih s Alzheimerovom bolešću. 

>> Zašto je kava paradoksalno piće >>

Uz sve to, kava vam može pomoći i pri mršavljenju jer će potaknuti pojačano izgaranje kalorija ako popijete šalicu na prazan želudac sat vremena prije vježbanja.

Dokazano je i da kofein blagotvorno djeluje i na pamćenje te usporava napredovanje demencije i kognitivno propadanje, dok nova istraživanja pokazuju da svakodnevno ispijanje kave smanjuje rizik od nastanka bubrežnih kamenaca gotovo za trećinu.

>> Zaboravite kave 3 u 1, štetne su za zdravlje >>

Što reći - brzo na kavu.

10.03.2015. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh