« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Produžite si život za barem 7 godina - optimizmom

Ima dosta situacija u životu kad nam optimizam ide na živce, jer jednostavno ne možemo gledati i slušati ljude koji u svemu pronalaze nešto dobro i pozitivno te s takvim stavom gledaju u budućnost

Optimizam je odličan za zdravlje
Optimizam je odličan za zdravlje (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

optimizam

,

savjeti

,

život

,

duži život

Optimizam je ponekad zarazan, no ima dosta situacija u životu kad nam definitivno ide na živce, jer jednostavno ne možemo gledati i slušati ljude koji u svemu pronalaze nešto dobro i pozitivno te s takvim stavom gledaju u budućnost.

No, kako tvrde znanstvenici s poznatog Yalea, optimizam dokazano produžuje život za barem sedam i pol godina, naročito kad takav stav imate u srednjoj dobi, i to bez obzira na fizičko zdravlje, godine, spol ili socioekonomski status. 

Stoga, ako vam duže biva na Zemlji, evo što kakvi trebate biti svakoga dana:

Društveni - jedno drugo istraživanje provedeno na Yaleu dokazalo je da je održavanje dugogodišnjih prijateljstava jednako zdravo kao i nepušenje i fizička aktivnost. Na taj način čuvate mozak, snižavate tlak i razinu stresa te umanjujete rizik od srčanog udara. Stoga - družite se s prijateljima!

Humani - svaki dan bi trebali napraviti pet dobrih dijela, jer će vas to učiniti sretnijima. Nije to nešto zahtjevno i teško: dizanje starijoj osobi ili trudnici u tramvaju, puštanje preko reda u trgovini, par kuna prosjaku, kava kolegi s posla i slične sitnice naročito se broje.

Refleksivni - sretne trenutke vrijedi ponovno proživjeti u mislima, tako se prisjećate svojih postignuća i podižete si samopouzdanje.

Zahvalni - za sve što vam se dobro događa u životu, a naročito sitnice, jer na taj način prestajete biti ogorčeni i ljuti, a postajete fizički snažniji. Nije loše jednom tjedno zapisati sve lijepo što vam se dogodilo...

Nije teško, isprobajte!

30.03.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh