« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JEZERINAC

Procesi protiv generala služe za prikrivanje neučinkovitosti međunarodne zajednice

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac ocijenio je da je sudski proces protiv generala "samo pokušaj pranja ruku onih koji su sukrivci rata u Hrvatskoj"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Haški sud

,

Juraj Jezerinac

,

suđenje generalima

Na svečanoj euharistiji u Vojnom ordinarijatu Jezerinac je u propovijedi podsjetio kako je Hrvatsku prije 15 godina iznevjerila međunarodna zajednica koja sada svoje propuste i neučinkovitost nastoji prikriti sudskim procesima protiv onih koji su branili pravo na slobodu.

"Sudski procesi protiv hrvatskih generala služe za prikrivanje neučinkovitosti međunarodne zajednice", smatra vojni ordinarij koji je izrazio nadu da "Haaški sud neće biti politički nego će suditi po pravdi Boga".

O 15. obljetnici vojno-redarstvene akcije "Oluja", podsjetio je na okolnosti koje su do nje dovele, te kako je "tadašnja vlada, zajedno s predsjednikom Tuđmanom, poduzela sve diplomatske korake i zakonske mogućnosti da ne dođe do rasplamsavanja sukoba te da se nastali problemi riješe mirnim i kulturnim putem".

Iznevjerenoj od strane međunarodne zajednice, koja je nastojala ugušiti demokratski proces i spasiti Jugoslaviju, Hrvatskoj nije drugo preostalo nego da vojno-redarstvenim akcijama oslobodi okupirana područja, istaknuo je Jezerinac. Poručio je da je "to pravo koje nitko ne može osporiti, a još manje zanijekati".

Svečanoj euharistiji nazočni su bili predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, izaslanica predsjednika Republike Danica Juričić Spasović, visoki dužnosnici Ministarstva obrane, a u misnom slavlju je sudjelovalo i 20-ak vojnih kapelana. (hina/metro-portal)

04.08.2010. 16:32:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
    28.01.2011. 09:50
    Isusova euharistija ima veze sa vosjkom i vojnom silom? Popovi prirasli za državu - to je obična glupost - nad glupostima...U čas isusu neki kurčev vojni kapelan u ime Boga govori? Mislim - nema večeg sranja nogo što je ovo..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh