« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 15 dana
SAVJETI

Problematičan želudac može biti nezgodna stvar ujutro

Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada se jogurt kombinira s voćem

Jogurt i voće... hmmm
Jogurt i voće... hmmm (Arhiva)
Više o

doručak

,

voće

,

jogurt

Osjetljiv želudac je prilično zeznuta stvar, tako da budite oprezni. Voće preliveno jogurtom moglo bi uzrokovati probavne smetnje, upozoravaju nutricionisti.

"Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada se jogurt kombinira s voćem. Iako se smatra zdravim doručkom, kod onih s osjetljivim želucem ili problemima s probavom mogu se javiti plinovi ili nadutost", rekao je Abbas Kanani za Express.

Problemi s crijevima nakon konzumacije jogurta mogu biti i posljedica intolerancije na laktozu. To je šećer koji se nalazi u mliječnim proizvodima, poput jogurta, a neki ga ne podnose. 

Znakovi intolerancije na laktozu uključuju nelagodu u trbuhu, vjetrove, proljev, zatvor ili mučninu nakon konzumiranja hrane ili pića koja sadrže laktozu.

Ako pak nemate problema s kombinacijom voća i jogurta, pokušajte birati grčki jogurt. Dijetetičarka Natalie Olsen potvrdila je da on može poboljšati zdravlje kostiju, krvni tlak i smanjiti rizik od dijabetesa. Voće koje možete dodati grčkom jogurtu može varirati od borovnica do jagoda i banana. Preporuka stručnjaka je da svi jedu najmanje pet porcija voća i povrća dnevno.

No, svejedno budite oprezni s čim ga jedete....

16.08.2023. 08:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.08.2023. 11:35
    bolje grcki ujutro nego vocni
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh