« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Prirodne maske za lice za hladne dane

Minusi vladaju, a naše tijelo zbog njih može prilično patiti, najviše koža lica koje je izravno izloženo hladnoći, pa evo nekoliko prirodnih maski koje će je oporaviti i zaštititi

Maska od jogurta regenerira kožu
Maska od jogurta regenerira kožu (Shutterstock)
Više o

jaja

,

jogurt

,

maska za lice

,

maska od zobi

Prirodne maske za lice najbolji su recept za zaštitu kože od ledenih dana koji su stigli, a kako veliku većinu sastojaka uvijek imate u kuhinji, ove korisne recepte možete primjeniti već danas. 

Za regeneraciju kože oštećene hladnoćom najbolja je maska od zobi koja se radi miješanjem jednakog omjera zobenih pahuljica, meda i žumanjaka od jaja. Dobro promiješajte, nanesite nježno na lice i ostavite da djeluje dvadesetak minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom, a vaša će koža nakon ovog tretmana biti svježa i meka.

Regeneraciju kože potaknut će i maska od jogurta ili kefira koja je najjednostavnija moguća - nanesete jogurt ili kefir na lice, ostavite da djeluje do 15 minuta i isperete hladnom vodom. Ovu masku ne nanosite na područje oko očiju, a nakon ispiranja osjetit ćete kako vam je koža mekša, dok će hranjivi sastojci iz jogurta ili kefira uravnotežiti pH kože.

Mješovitu kožu najbolje ćete zaštititi i obnoviti maskom od banana. Zgnječite bananu, dodajte malo jogurta i nanesite na lice, pa ostavite da djeluje oko pola sata. Isperite mlakom vodom. Ova će maska nahraniti lice i omekšati kožu oštećenu vjetrom i hladnoćom.

Masnu kožu s porama najbolje će zaštititi maska od jaja. Umutite bjelanjak od jaja i ostavite da djeluje oko pola sata, pa isperite toplom vodom. Ovakva maska učvrstit će vam lice i učiniti da izgleda mlađe i zdravije, a u ovim ledenim danima napravit će zaštitni sloj koji će kožu zaštititi od hladnoće. 

27.01.2014. 09:02:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh