« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
URADITE SAMI

Prirodna sredstva za ublažavanje glavobolje

Generalno gledajući, glavobolja je reakcija tijela na fizički i emocionalni stres

Fotografija vijesti
Više o

glavobolja

,

migrena

,

čaj

,

bol

,

prirodna sredstva

Stres može utjecati na mišiće glave i vrata koji se stežu, te stvaraju pritisak što u konačnici rezultira glavoboljom. Ili može utjecati na sužavanje krvnih žila što uzrokuje migrenu. Ukoliko su vaši sinusi začepljeni ili inficirani, glavobolja je čest rezultat. Unatoč neugodi, većina glavobolja su privremene i lako ih je ukloniti sredstvima koja možete sami napraviti.

Ulje od majčine dušice i ružmarina - kako bi ste se oslobodili glavobolje, utrljajte nježno par kapi ovog ulja u čelo, te zatim pričekajte nekoliko minuta. U prošlogodišnjoj studiji, istraživači su otkrili da ulje majčine dušice i ružmarina sadrži karvakrol, supstancu koja ima protuupalno djelovanje, poput nekih lijekova.

Čaj od korijena đumbira - đumbir može poslužiti za ublažavanje migrene tako što spriječava sintezu prostaglandina. Osim toga, đumbir ublažava mučninu koja često dolazi s migrenom. Napravite čaj tako da pomješate par kriški korijena đumbira u 2 šalice vode, te pričekate da odstoji 30 minuta.

Čaj od kamilice - mali predah u vašem prenatrpanom rasporedu može vas osloboditi napetosti i pritiska koji izazivaju mnoge glavobolje. Čaj od kamilice sadrži komponente koje ublažavaju bol i relaksiraju. Pronađite neko mirno mjesto, odmorite i popijte ovaj čaj.

Ulje od peperminta i lavande - mnogi travari vjeruju kako je pranje nogu odličan lijek za glavobolju. Naime, topla voda privlači krv u stopala, te ublažava pritisak koji stvaraju krvne žile u glavi. Dodajući par kapi ulja od peperminta i lavande u ovu kupku, postići ćete umirujući i opuštajući efekt.

Magnezij - čini se kako oni koji pate od čestih migrena imaju nizak nivo ovog minerala u mozgu tijekom napadaja, a moguće i da imaju generalan nedostatak magnezija u tijelu. U stvari, dvije placebo kliničke studije pokazale su da uzimanje magnezija može spriječiti glavobolju. Stručnjaci preporučuju uzimanje 400 miligrama dnevno.

Vitamin B2 - jedno istraživanje je pokazalo da uzimanje 400 miligrama ovog vitamina, dnevno tijekom 3 mjeseca, smanjuje migrenu za 50 posto kod 59 posto volontera.

25.02.2011. 09:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh