Pripremite ukusan i hranjiv obrok u manje od tri minute
Dosadila vam je suha hrana i želite pojesti nešto kuhano, ali imate svega nekoliko minuta na raspolaganju? Bez brige, imamo rješenje!
Upravo ste došli kući umorni i gladni s posla te želite pojesti nešto zdravo i kuhano, ali jednostavno nemate snage za velike kulinarske zahvate? Kajgana (fritaja) u mikrovalnoj idealno je rješenje, budući da je gotova za svega nekoliko minuta, a pritom se ne morate zezati kasnije s pranjem tave i ostalog suđa.
Napomene:
Unatoč tomu što postoje specijalne posude za pripremanje kajgane u mikrovalnim pećnicama, uglavnom su skupe i, što je možda još i gore, komplicirane za čišćenje. Sve što vam treba za ovo ukusno i lagano jelo jest plitka plastična posuda, jedna obična posuda za miješanje sastojaka i papirnati ručnik. I mikrovalna pećnica, naravno.
Sastojci (za jednu osobu):
2 jaja srednje veličine
2 velike žlice mlijeka u prahu (ukoliko nemate, možete koristiti i obično mlijeko, po mogućnosti svježe, a ne trajno)
10 grama maslaca (ovisno o veličini posude, treba vam dovoljno da nanesete tanak sloj na dno)
Sol i papar po želji
Priprema:
Kratko zamutite dva jaja sa mlijekom u prahu. Namažite dno plitke plastične posude maslacem i ulijte smjesu u posudu. Vrh posude pokrijte papirnatim ručnikom i stavite u mikrovalnu. Namjestite tajmer na dvije minute i najveću snagu.
Budite oprezni dok vadite posudu iz mikrovalne, budući da je vrlo vruća, Skinite papirnati ručnik s vrha i provjerite jesu li jaja potpuno kuhana. Ukoliko je u jajima ostalo još malo tekućine, vratite posudu u mikrovalnu i pecite ih još 30 sekundi.
Jednom kad su potpuno kuhana, dodajte sol i papar te promješajte vilicom. Poslužite odmah.
Jaja spremljena na ovaj način bit će ukusnija i zdravija (zbog manje masnoće) nego ona pripremljena na ulju u tavi, a i ne morate se mučiti s nezgrapnim tavama.
Imate li vremena i volje, u jaja slobodno možete staviti svježu crvenu papriku isjeckanu na manje komade ili svježu rajčicu.
Dobar tek!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar