« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
PRAVO VRIJEME

Pripremite šarenu salatu za zimnicu

Povrće na tržnici je najjeftinije u godini pa je pravi trenutak da pripremite slasnu zimnicu

Fotografija vijesti
Više o

jesenska hrana

,

zimnica

,

priprema zimnice

,

šarena salata

Povrća na tržnici ima u izobilju pa je sada dobro misliti na zimu kad će biti skupo i nekvalitetno. Zato smo za vas pripremili jedan sjajan recept za šarenu salatu. Ukusna je, lijepo izgleda i bit će sjajan dodatak svakom zimskom jelu.

Recept za zimnicu - šarena salata

Sastojci

1 kg malih krastavaca
1 kg mrkve
1/2 kg zelene rajčice
1/2 kg zelenih paprika
1 kg cvjetače
1 kg kupusa,
750 ml alkoholnog octa
250 gr šećera
150 g soli
250 ml vode
1/2 l ulja
1 vrećica papra u zrnu.

Priprema

Dobro operite krastavce, rajčice i paprike. Mrkvu dobro očistite i nasjeckajte na kolutiće. U veliku posudu prvo stavite nasjeckanu mrkvu, a zatim krastavce nasjeckane na kolutiće i stavite ih iznad mrkve u posudu. Onda stavite nasjeckanu papriku, pa rajčicu. Cvjetaču očistite i rastrgajte na sitne cvjetiće, a stabljiku nasjecajte te ga stavite iznad rajčice u posudu. Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad cvjetače.

Prokuhajte ocat, vodu, šećer, sol, ulje i papar te ga nakon što provrije ulijte u posudu s povrćem. Ostavite da odstoji poklopljeno 15 minuta, a zatim izlijte marinadu tj. vodu u kojoj se kuhalo iz posude u drugu posudu. Prokuhajte samo marinadu i ponovno je ulijte na povrće. 

Ostavite da odstoji 15 minuta pa ponovno izlijte marinadu i prokuhajte je treći put pa izlijte na povrće. 

Kad ste taj postupak ponovili tri puta, poklopite posudu i ostavite da odstoji preko noći, ioli barem dok se ne ohladi.

Ujutro promiješajte salatu u posudi i počnite puniti staklenke koje nemojte zatvarati do navečer jer treba pričekati i provjeriti treba li još marinade. Tek navečer zatvorite staklenke i vaša salata je spremna dočekati zimu!

Dobar tek!

25.08.2016. 13:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh