« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI

Printer hrane: Danas u SF filmu, sutra u vašoj kuhinji

Ovo je idealno rješenje za sve nas koji imamo grižnju savjesti zbog junk fooda koji unosimo u sebe, ali istovremeno nemamo volje učiniti nešto da to i promijenimo

Fotografija vijesti
Više o

printer

,

3D printer

,

tehnologija budućnosti

,

printer hrane

Printanje je odavno prestalo biti ograničeno na tiskanje slova i slika na papiru, budući da znanstvenici i inženjeri već godinama znaju kako printati vjerne replike objekata u 3D-u, od bicikala do kućanskih aparata.

Ipak, jedan je poseban 3D printer već dugo vremena najgore čuvana tajna u tehnološkom svijetu - printer hrane.

>>Hranu ćemo u budućnosti printati?>>

Priznajte, bez obzira na to koliko teoretski vi potkovani bili o zdravom načinu prehrane i zdravim namirnicama, većina nas zapravo jednostavno nema vremena, ali često ni volje odvojiti ozbiljniji dio svoga vremena kako bi se posvetili pripremi zdrave hrane.

Printer hrane idealno je rješenje za sve nas koji imamo neprestanu grižnju savjesti zbog junk fooda koji svakodnevno unosimo u sebe, ali istovremeno nemamo volje učiniti nešto da to i promijenimo.

Kako tvrdi tehnološki portal Gizmodo, znanstvenici već neko vrijeme u (relativnoj) tajnosti rade na ovoj revolucionarnoj tehnologiji, a slike i filmovi već su nekoliko puta do sada iscurile u javnost.

Unatoč tomu što je ovaj stroj još zapravo u relativno ranoj fazi razvoja, rezultati su svakako obećavajući te su njegovi tvorci uvjereni da će naglavačke okrenuti prehrambenu industriju.

Prema njihovim tvrdnjama, u ne tako dalekoj budućnosti možemo očekivati printanje sljedećih namirnica: slanina, torta, palačinke, keksi, kolači, omleti, juhe, sol.

Je li ovo znak da smo došli nadomak prvog pravog komada Star Trek tehnologije, ili ćemo na bolji i pravedniji svijet ipak još malo morati pričekati, ostaje za vidjeti. Do tada, pogledajte ovaj kratki video koji pokazuje samo djelić onoga što ova stvarčica može.

14.09.2011. 15:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh