« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
ZBUNJUJUĆE

Primirje u Siriji od subote, a 13. travnja - izbori?!

Washington i Moskva objavili su u ponedjeljak da primirje u Siriji stupa na snagu u subotu, dok se nastavljaju silovite borbe blizu Alepa

Bashar je raspisao izbore?
Bashar je raspisao izbore? (Arhiva)
Više o

izbori

,

primirje

,

Bashar al-Assad

,

Sirija

Primirje treba stupiti na snagu u subotu u ponoć po vremenu u Damasku (petak 23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu), navodi se u zajedničkom priopćenju Sjedinjenih Država i Rusije koje je objavio State Department.

Prekid sukoba neće se odnositi na džihadističku skupinu Islamsku državu i Frontu al Nusru, sirijski ogranak al Qaede, navodi se u tom priopćenju u kojemu se kaže i da strane trebaju do petka u 12.00 sati po mjesnom vremenu (11.00 sati po srednjoeuropskom) obznaniti pristaju li na dogovor.

'Prekid sukoba vrijedit će za sudionike sirijskog sukoba koji su potvrdili da će poštovati i provoditi odredbe dogovora', dodaje se u priopćenju.

Prema odredbama dogovora sirijska vlada i njezini saveznici prekinut će napade na oporbene snage i obratno, bilo kojim oružjem uključujući rakete, minobacače i navođene projektile.

Moskva i Washington supredsjedaju Međunarodnom skupinom za pomoć Siriji (ISSG) koja ima 17 zemalja članica.

Istovremeno, Bashar al-Assad raspisao je parlamentarne izbore za 13. travnja, prema priopćenju koje je u ponedjeljak objavio predsjednički ured. Zadnji sirijski parlamentarni izbori bili su 2012., a održavaju se svakih četiri godine. 

23.02.2016. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh