« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
KOMENTAR

Pa neće valjda stvarno pobijediti Trump?

Kao što se i očekivalo, Donald Trump je pobijedio i kod republikanaca Južne Karoline. Nakon što je i Jeb Bush odustao, umjereni članovi se još uvijek nadaju uspjehu Rubia, misli Miodrag Šorić

Trumpa će biti teško pobijediti
Trumpa će biti teško pobijediti (Gage Skidmore)
Više o

Donald Trump

,

predizbori

,

predsjednička nominacija

Retorička pljuska, koju je dobio od Pape, uvrede za konkurente, često vulgarni govor - ništa od toga Donaldu Trumpu ne šteti. Barem za sada. U predizbornom postupku republikanske stranke u Južnoj Karolini zadržao je svoj status favorita i ako Trump pobijedi i za tjedan dana u takozvanom "Super Tuesday" (kada o kandidatu istovremeno odlučuje čak 12 saveznih država - op.pr.), onda će i stranačkom establishmentu biti sve teže još zaustaviti nominaciju Trumpa.

Milijarder iz New Yorka to dobro zna. Zato će se svjesno i dalje držati svoje strategije kršenja svih tabua i normi, svaku kritiku odbacivati kao kreveljenje i konkurente preplaviti uvredama i pogrdama.

Nakon što je Jeb Bush odustao od utrke za Bijelu kuću, renomirani uglednici republikanaca i umjereni članovi stranke se nadaju kako će ipak njihov kandidat biti Marco Rubio. U Južnoj Karolini je bio drugi, a u riječima zahvale je našao samo lijepe riječi za Jeba. Naravno da je i to bila računica jer se nada da će barem dio Bushovih pristaša sada glasovati za njega.

Niti konzervativni senator iz Teksasa ne može biti zadovoljan rezultatima u Južnoj Karolini. On je ispao treći, a njegovi pokušaji da Donalda Trumpa napadne kao previše liberalnog, nisu mu ništa donijeli. Cruz se mora sjetiti nečeg drugog, ali u svakom slučaju: bitka među republikancima se nastavlja, a niski udarci ne samo da su očito dozvoljeni - nego su pravilo

.Kod republikanaca su tu još i Ben Carson i John Kasich za koje se čini da su odlučni nastaviti borbu - usprkos svim porazima i lošim rezultatima. Čak i američki mediji pišu kako vode "izbornu bitku zombija" jer njihove šanse da ipak postanu predsjednički kandidati republikanaca su ravne nuli.

22.02.2016. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh