« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
MA DA?

Previše čokolade čini vas svadljivim

Jedan red mliječne čokolade ima 150 kalorija, a otprilike 50 posto energije u čokoladi dolazi od masti. Uz to, sadrži dosta šećera.

I čokolada može biti loša za vas
I čokolada može biti loša za vas (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

čokolada

,

tamna čokolada

,

mliječna čokolada

Čokolada je najbolji slatkiš koji možete odabrati ako pazite na prehranu, a nerijetko se nalazi i na popisu dozvoljenih namirnica u dijetama, barem tako kažu stručnjaci.

Ipak, mnoga istraživanja pokazala su da pretjeranom konzumacijom može doći do negativnih posljedica.

Čokolada sadrži fenetilamin, molekule koje imaju slično djelovanje na mozak kao psihoaktivni stimulansi, i tiramin - oblik aminokiseline.

Zajedničko djelovanje može potaknuti adrenalin, lupanje srca, povećati krvni tlak te izazvati bijes i nervozu. Možete početi naglo mijenjati raspoloženje i postati svadljivi, a samim time i češće ući u sukobe.

U bolnici Royal Perth, u Australiji, provedeno je istraživanje na starijim ženama kako bi se otkrilo djelovanje čokolade na organizam.

Svakodnevno su ju konzumirale, a na kraju eksperimenta stručnjaci su otkrili da oksalati u čokoladi sprječavaju apsorpciju kalcija, a šećer pak potiče njegovo izlučivanje iz organizma, tvrdi autor Jonathan Hodgoson.

Jedan red mliječne čokolade ima 150 kalorija, a otprilike 50 posto energije u čokoladi dolazi od masti. Uz to, sadrži dosta šećera.

Pretjerana konzumacija dovodi do povećanja kilograma.  Ako želite i dalje uživati u čokoladi, najvažnije je biti umjeren.

Također, birajte onu koja ima barem 60 posto kakaa. Iako je gorka, puno je zdravija opcija. Tamnije čokolade sadrže antioksidanse, bioflavonoide, vitamine i minerale. Bogatije su alkaloidima koji psihoaktivno, čak i antibakterijski, djeluju na ljude

30.10.2020. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    30.10.2020. 17:28
    ma nije bas tako hahaha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh