« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Pretilost ovisi i o godini rođenja?

Analiza godine rođenja i povezanosti s indeksom tjelesne mase i genom pretilosti pokazala je da su mlađi ljudi u većoj opasnosti

Rezultati su porazni
Rezultati su porazni (Arhiva)
Više o

pretilost

,

BMI

,

indeks tjelesne mase

,

gen za pretilost

,

FMO

Pretilost je sve raširenija, pokazuju podaci o indeksu tjelesne mase stanovništva, a osim što su pronađeni geni koji je potiču, istraživanje je pokazalo da je važno i kad ste rođeni za izračun rizika od pretjeranog nakupljanja kilograma. 

Naime, do 1942. godine utjecaj sredine u kojoj živite nije bio ni izbliza toliko velik kao danas, štoviše, bio je barem dva puta manji. 

>> Pretilost se može spriječiti >>

Novo je istraživanje pokazalo da postoje utjecaji sredine koji su važniji od genetike, pa se rizik od pretilosti u istoj porodici povećava s vremenom. 

U istraživanju su znanstvenici proučavali gen FMO (fat mass and obesity) zajedno s indeksom tjelesne mase BMI, a rezultati su pokazali da se varijacije gena za pretilost pojavljuju samo kod osoba rođenih nakon 1942. godine. 

>> Pretilost prilično skraćuje život >>

Zaključak znanstvenika je da je utjecaj okoline na funkciju gena postao toliko velik da se učinak može vidjeti čak i među rođacima koji su rođeni u različitim godinama. 

Sve kaloričnija hrana, oslanjanje na tehnologiju i smanjenje fizičke aktivnosti tako su stigli među glavne faktore pretilosti ... pa vi malo pripazite. 

>> Zagađenje utječe na pretilost >>

01.01.2015. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh