« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
UPOZORENJE!

Pretilost je postala još opasnija

Na početku pandemije liječnici su smatrali da pretilost povećava rizik razvijanja težeg oblika bolesti, ali ne i samu šansu da će osoba biti zaražena...

A da ipak odete na dijetu?
A da ipak odete na dijetu? (Arhiva)
Više o

pretilost

,

opasnost

,

Covid-19

Pandemija koronavirusa gurnula je još jednom u fokus problem pretilosti nakon što je otkriveno da prekomjerna težina nije štetna samo u dugoročnom smislu.

Nova istraživanja potvrdila su sumnje liječnika da novi koronavirus iskorištava bolest s kojom se neuspješno bore mnogi zdravstveni sustavi, piše Science Alert.

Prema najnovijim informacijama američkog Centra za kontrolu bolesti 73 posto medicinskih sestara koje su hospitalizirane zbog bolesti COVID-19 bile su pretile. Uz to, nedavno istraživanje pokazalo je da pretilost može utjecati na učinkovitost cjepiva.

Na početku pandemije liječnici su smatrali da pretilost povećava rizik razvijanja težeg oblika bolesti, ali ne i samu šansu da će osoba biti zaražena. Sada su to potvrdili.

Pretilost povećava rizik od infekcije.

U ožujku 2020. opservacijske studije navele su hipertenziju, dijabetes i bolest koronarnih arterija kao najuobičajenije komorbiditete kod pacijenata sa težim oblikom bolesti COVID-19.

Istraživanje objavljeno u rujnu pokazalo je da veću stopu pretilosti kod pacijenata koji su u kritičnom stanju ili im je potrebna intubacija.

Pretilost je bolest koja izaziva frustracije kod mnogih liječnika jer je se njihovi pacijenti teško mogu osloboditi. Osim toga, uzrokuje poremećaje u spavanju i bolove u zglobovima, a ima negativne posljedice i na mentalno zdravlje zbog negativne društvene percepcije o pretilim osobama.

09.11.2020. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.11.2020. 19:44
    trebase više kretati
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh