« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
FBI

Prepoznajte lažova u trenu

Govor tijela jasan je i glasan ako znate što trebate gledati, a kako su ljetni uleti puni inspiracije i "dotjerane istine", nije loše znati kako ćete prepoznati muljatora

Kako NE nasjesti muljatoru :)
Kako NE nasjesti muljatoru :) (Arhiva)
Više o

govor tijela

,

savjeti

,

laž

,

lažljivac

Govor tijela najbolji je pokazatelj govori li netko istinu ili ne, što najbolje zna ekipa iz FBI-ja koja na temelju toga procjenjuje istinitost onoga što čuje. Kako to pročitati? Nije tako teško, kažu stručnjaci i naglašavaju tri stvari na koje morate obratiti pažnju.

Nepotrebna opširnost - istinite se događaje opisuje opušteno i kratko, jer dobro znate o čemu govorite, no kad muljate, želite biti sigurni da zvučite vjerodostojno, pa se onda krene nadugačko i naširoko s puno detalja ... puno više nego inače ...

Nepotrebne riječi - ako se vokabular sugovornika sastoji od puno ukrasa i dodataka umjesto jasnih i odlučnih početaka rečenice, razlog je jednostavan - kupuje se vrijeme za smišljanje laži.

Obrambeni stav -  kada na jasno pitanje dolazi nejasan odgovor, a na potpitanja rečenice tipa "ja nikad ne lažem", "ne moraš mi vjerovati ako nećeš" i slično, možete se okladiti s priličnom sigurnošću da se radi o laži.

Uglavnom, kad vam uleti netko koga ne poznajete, obratite pažnju na ove detalje i spriječite probleme unaprijed.

30.07.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh