« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
PUTOKAZ 'U KRIVO'

"Preporod" prosvjeduje u petak

Dosta je 'salonskog sindikalizma', plaće prosvjetara su preozbiljno pitanje.

Željko Stipić
Željko Stipić (Vedran Đulić, CROPIX)
Više o

prosvjed

,

sindikat Preporod

,

Preporod

,

Željko Stipić

,

Školski sindikat "Preporod"

,

Trg hrvatskih velikana

,

prosvjeta

Povjerenici Školskog sindikata "Preporod" u petak će na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu održati mirni prosvjed dok se u Hrvatskome saboru bude glasovalo o rebalansu proračuna, najavio je danas na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu predsjednik tog sindikata Željko Stipić ističući kako na taj način žele poslati poruku političarima i ostalim sindikatima.

"Taj dan će naši političari podići svoje ruke za rebalans proračuna kojim će se smanjiti plaće zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Drugi smjer u kojem ide naša poruka su i naše sindikalne kolege. Mislimo kako je dosta salonskog sindikalizma u ovoj zemlji jer je pitanje plaća isuviše ozbiljno pitanje koje mora dobiti i odgovarajući sindikalni odgovor", rekao je Stipić.

Okosnica prosvjeda bit će sindikalni povjerenici "Preporoda" iz zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te predstavnici iz pojedinih županija.

"Mi ni u vrijeme rata, kada stvarno novca nije bilo, nismo dirali u učeničku lektiru. Pitam se hoće li oko sedam milijuna kuna, koliko je bilo predviđeno za lektiru osnovnim i srednjim školama, spasiti ovu državu. Zasigurno neće, ali će zasigurno od ove zemlje učiniti zemlju neznanja i zemlju nečitača" Željko Stipić Stipić je rekao kako se "u sjeni priče o plaćama dogodilo i rezanje proračuna Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na nizu stavki koje se nikako nisu smjele dirati".

Stipić se usprotivio i rezanju novca za informatičko opremanje škola koje je dobro počelo.

"Ovaj rebalans je putokaz kako raditi krivo", ocijenio je, dodajući kako tu nije riječ ni o kakvim političkim odlukama, nego "o šlamperaju i dubokom omalovažavanju" svega onoga što obrazovni sustav jest u svojoj biti. (hina/metro-portal)

01.04.2009. 16:45:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh