« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
EKSPRESNO

Prva skupina uhićenih u 'Tari' privedena na sud

Za sada sedmero, do kraja dana se očekuju još tri skupine.

(Ranko Šuvar, CROPIX)
Više o

USKOK

,

krijumčarenje ljudi

,

privođenje

,

krijumčarenje oružja

,

Tara

,

međunarodna policijska akcija

,

trafficking

Prva skupina jučer uhićenih u međunarodnoj policijskoj akciji "Tara" jutros je privedena u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda gdje će biti ispitani povodom USKOK-ovih sumnji da su dio organizirane skupine koja je krijumčarila ljudima.

U prvoj skupini je po riječima glasnogovornika i istražnog suca zagrebačkoga Županijskog suda Krešimira Devčića 7 osumnjičenika, a do kraja dana očekuje se privođenje još tri veće skupine.

Devčić je rekao da je USKOK do sada podnio četiri istražna zahtjeva protiv osumnjičenika, no o pojedinostima tih zahtjeva za sada nije želio govoriti. Dodao je da će zbog velikog broja osumnjičenika troje istražnih sudaca ispitivati osumnjičene - on, Zdenko Posavec i Erna Dražančić.

Završni dio višemjesečne međunarodne policijske akcije "Tara", u koju su bile uz Hrvatsku uključene i policije Slovenije, BiH i Austrije, započeo je jučer rano ujutro uhićenjima osoba širom Hrvatske koje se povezuje s krijumčarenjem ljudi. Službenih podataka o broju uhićenih još nema, a mediji nagađaju da ih je između 40 i 50. Najveći broj uhićenih je sa zagrebačkog područja, zatim iz Međimurja i Varaždinske županije, a navodno je i 5 osoba uhićeno u BiH, 4 u Austriji i 2 u Sloveniji.

Uhvaćena skupina krijumčara, prema pisanju medija, ilegalno je prebacivala migrante preko granice BiH, Mađarske, Hrvatske i Slovenije a manjim dijelom i Srbije.

Po procjenama medija, riječ je o jednoj od najvećih akcija u borbi protiv krijumčarenja ljudi (traffickinga) na prostora bivše Jugoslavije u posljednjih nekoliko godina. (hina/metro-portal)

02.04.2009. 11:24:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh