« Nogomet
objavljeno prije 13 godina
1933. - 2011.

Preminuo Tomislav Ivić

Trofejni trener Hajduka, Anderlechta, Galatasaraya i drugih kontinentalnih velikana preminuo u 78. godini života

Tomislav Ivić
Tomislav Ivić (Wikipedia)
Više o

umro Tomislav Ivić

,

Tomislav Ivić

Otišao je jedan od velikana hrvatskog nogometa, možda i najtrofejniji trener u povijesti čije je uspjehe sa stranim klubovima teško i nabrojati. Šjor Ivan posljednjih je godina patio od dijabetesa, što je na kraju i dovelo do odlaska velikog trenera koji je sinoć prebačen u bolnicu, gdje je preminuo danas poslijepodne.

Najtrofejniji hrvatski i jedan od najtrofejnijih svjetskih trenera, za kojega se može reći da je bio nogometni vizionar i briljantan taktičar, svojim je radom uvelike pridonosio razvoju nogometne igre. Titulom najuspješnijeg trenera u povijesti proglasila ga je La Gazzetta dello Sport, najtiražniji talijanski sportski dnevnik.

Vodio je momčadi iz čak 14 država i 4 nacionalne reprezentacije, osvajao je prvenstva i kupove u šest država (Jugoslavija, Nizozemska, Belgija, Portugal, Španjolska, Francuska). Osvojio je 7 nacionalnih prvenstava (3 s Hajdukom i po jedno u Portugalu, Nizozemskoj i Belgiji), 7 nacionalnih kupova (4 s Hajdukom i po 1 u Španjolskoj, Nizozemskoj i Portugalu), europski Superkup i Interkontinentalni kup.

 

24.06.2011. 18:24:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nomad
    27.06.2011. 11:15
    Pokoj mu duši, ali bio je smrt za nogomet.Uvijek sam se čudio zašto on i onakvi mrzitelji nogometa i nogometne ljepote krug zarađuju u nogometu.On, Mourinho i slični mrzitelji nogometa skoro su uništili našu igru.
    Nikad od njega nisam čuo ni jednu riječ o tehnici, driblanju, vođenju lopte, žongliranju i sl.Uvijek je veličao 10 ovnova na terenu koji trče, kvare protivničku igru, nabijaju loptu itd.A rječnik mu se sastojao od riječi "presing", "povratna trka", "trčanje", "snaga", "pripremljenost", "agresivnost" itd.
    Takvima bi se trebalo zabraniti pristup svakoj igri koja u sebi sadrži zrnce neobavezne ljepote.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh