Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2011. 18:24:28
1933. - 2011.

Preminuo Tomislav Ivić

Trofejni trener Hajduka, Anderlechta, Galatasaraya i drugih kontinentalnih velikana preminuo u 78. godini života

Tomislav Ivić
Tomislav Ivić (Wikipedia)

Otišao je jedan od velikana hrvatskog nogometa, možda i najtrofejniji trener u povijesti čije je uspjehe sa stranim klubovima teško i nabrojati. Šjor Ivan posljednjih je godina patio od dijabetesa, što je na kraju i dovelo do odlaska velikog trenera koji je sinoć prebačen u bolnicu, gdje je preminuo danas poslijepodne.

Najtrofejniji hrvatski i jedan od najtrofejnijih svjetskih trenera, za kojega se može reći da je bio nogometni vizionar i briljantan taktičar, svojim je radom uvelike pridonosio razvoju nogometne igre. Titulom najuspješnijeg trenera u povijesti proglasila ga je La Gazzetta dello Sport, najtiražniji talijanski sportski dnevnik.

Vodio je momčadi iz čak 14 država i 4 nacionalne reprezentacije, osvajao je prvenstva i kupove u šest država (Jugoslavija, Nizozemska, Belgija, Portugal, Španjolska, Francuska). Osvojio je 7 nacionalnih prvenstava (3 s Hajdukom i po jedno u Portugalu, Nizozemskoj i Belgiji), 7 nacionalnih kupova (4 s Hajdukom i po 1 u Španjolskoj, Nizozemskoj i Portugalu), europski Superkup i Interkontinentalni kup.

 

24.06.2011. 18:24:28
http://metro-portal.hr/preminuo-tomislav-ivic/60527/