« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
POKUŠAJ PRIJEVARE

Nogometašice Gvineje suspendirane nakon što se otkrilo da su muškarci

Sestre, odnosno braća Salimata i Bilguisa bile su ključne igračice Gvineje koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj

Ženska nogometna reprezentacija Gvineje
Ženska nogometna reprezentacija Gvineje (womanssoccerunited.com)
Više o

ženski nogomet

,

Ekvatorijalna Gvineja

Dvjema poznatim igračicama Ekvatorijalne Gvineje zabranjen je nastup na svjetskom prvenstvu nogometašica u Njemačkoj, nakon što se pokazalo da su muškarci, prenosi Hina. Sestre Salimata i Bilguisa Simpore bile su ključne igračice Gvineje koja je iznenađujuće izborila plasman na SP. No, sada se otkrilo i zašto.

Zbog straha od mogućih sankcija Gvineja je sestre ili možda preciznije rečeno braću Simpore izbrisala s popisa igrača za World Cup.

Optužbe protiv Ekvatorijalne Gvineje za 'švercanje' muškaraca još u prošle godine tijekom afričkih kvalifikacija iznijele Nigerija i Gana, no Afrički nogometni savez je odbio sve optužbe premda nikada nisu provedena testiranja spola.

"Fizički kontakt s njima tijekom utakmice bio je dovoljan da ustanovimo kako se radi o muškarcima. Znate, neke stvari se ne mogu samo tako sakriti," kazala ja kapetanica reprezentacije Gane Diana Ankomah.

Osim što je očito muškarac, Salimata je optužen i da je igrao za ženske reprezentacije Burkine Faso i Obale Bjelokosti i to za određeni novčani iznos.

Gvineja je tada odbacila bilo kakve optužbe da su sestre ipak braća. "Ove izmišljotine su rezultat kompleksa manje vrijednosti naših protivnica," pisalo je u priopćenju Nogometnog saveza Ekvatorijalne Gvineje.

Zanimljivo, reprezentacija Gvineja se našla na udaru kritika i zbog 'dilanja' putovnica' jer je tijekom afričkih kvalifikacijama u svojim redovima imala pet Brazilki, tri igračice iz Burkine Faso, dvije iz Nigerije, te jednu Španjolku i Kamerunku. Sve su gotovo preko noći dobile državljanstvo i putovnice kako bi mogle nastupiti na prvenstvu.

Afrička nogometna federacija (CAF) za sada ne želi komentirati ove vijesti, a za sada šute i organizatori Svjetskog prvenstva koje će se od 26. lipnja do 17. srpnja održati u Njemačkoj.

24.06.2011. 14:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh