« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
iz šupljeg u prazno

Prekinuti pregovori s ratarima, nema dogovora

Bit će zanimljivo vidjeti Sanaderovu reakciju na Friščićevu prijetnju o izlasku iz koalicije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Željko Mavrović

,

Antun Laslo

,

pregovori ratari

Da li je Friščić medicinski fenomen kojem je ponovno izrasla kralježnica, vidjet će se za par dana. Naime, takav nejasan rok dogovorili su predstavnici Vlade i ratara za nastavak pregovora koji su danas trajali tek dva i pol sata. Friščićev biser dana je najava izlaska iz koalicije u slučaju da Vlada ne prihvati zahtjeve ratara, što je jednako moguće kao i Sanaderova dobrovoljna ostavka i izgnanstvo na Fiji.

Za uigrani dvojac šarmera Kosor - Polančec to je tek predjelo, nakon što su sindikaliste ubili sjedeljkama do sitnih sati, a zašto su i gdje stali današnji pregovori s ratarima, još uvijek se ne zna. Jedino je Antun Laslo ustvrdio da se nada da više neće biti potrebe za prosvjedima, nego da će za stolom postići dogovor.

Ratari i dalje zahtijevaju otkupnu cijenu od 1,25 kuna za kilu pšenice i 2,5 kuna za uljanu repicu, a Vladini predstavnici Kosor, Polančec, Šuker, Čobanković i Pankretić drže se tajanstveno, no već i samo prisustvo Šukera govori da priča o pronalaženju novaca u proračunu  Ministarstva poljoprivrede pušta vodu kao stari brod.

Jake snage ratara, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Željko Mavrović, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije Ivica Miketek, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo te predstavnici još 10-tak poljoprivrednih udruga i dalje se nadaju da mogu izvršiti dovoljan pritisak na uzdrmalog Sanadera kako bi ostvarili svoje zahtjeve.

Ratari se jedino mogu nadati da je Mavrović još u kondiciji i da će ostati na nogama nakon što mu iskusna Vladina ekipa zada par udaraca u maniri slobodne borbe a la Cro Cop, kako bi održao otpor do zadnjega. A možda, tko zna, u njemu proradi ubilački instikt koji ga je krasio u ringu i stvarno dovede sve hrvatske traktore pred Banske dvore ....

16.06.2009. 18:21:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    16.06.2009. 18:47
    dok netko od pregovarača ne padne pod koji traktor sve će i dalje biti iz šupljeg u prazno

    a Fiji, tko zna, čujem da je tamo lijepo tijekom cijele godine, off shore i te sheme pa se ne bi čudio da kad na pozornicu počnu letjeti salata i jaja dramaturg zapali tamo sa svojom kazališnom družinom...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh