« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SVE MANJE NADE

Prekinuta potraga za Antonijom, tijelo nije pronađeno

Pretraga je prekinuta u 16,30 sati, navodi se u priopćenju i dodaje da će o nastavku pretrage te o novim spoznajama javnost biti pravodobno obaviještena

Antonia Bilić
Antonia Bilić (Facebook)
Više o

potraga

,

Antonia Bilić

,

Dragan Paravinja

Današnjom pretragom korita Krke od hidrocentrale Miljacke prema Roškome slapu, akumulacijskog jezera Štikade kod Gračaca i jezera u Svetom Roku te područja uz cestu od Prezida do Gračaca nije pronađeno tijelo nestale maloljetne Antonije Bilić, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava, a prenosi Hina.

Pretraga je prekinuta u 16,30 sati, navodi se u priopćenju i dodaje da će o nastavku pretrage te o novim spoznajama javnost biti pravodobno obaviještena.

Brkić: Paravinja surađivao prilikom drugog saslušanja

Dragan Paravinja (43), kojega se sumnjiči za ubojstvo malodobne Antonije Bilić, surađivao je s hrvatskim istražiteljima tijekom obavijesnog razgovora obavljenog u petak u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu, a informacije koje je dao analizirat će se kako bi se što uspješnije nastavila potraga za djevojkom nestalom još 7. lipnja, izjavio je zamjenik ravnatelja policije Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske Milijan Brkić.

Nakon dvosatnog razgovora što su ga s Paravinjom obavili hrvatski policijski istražitelji Brkić je novinarima kazao kako pojedinosti Paravinjina iskaza ne može iznositi zbog interesa istrage te je potvrdio kako ovaj osumnjičenik za ubojstvo 17-godišnje Bilić bio kooperativan.

"Obavljen je policijsko-obavijesni razgovor s Draganom Paravinjom s ciljem rasvjetljavanja još nekih okolnosti nestanka Antonije Bilić. Taj je razgovor bio na dragovoljnoj bazi, on čak nije želio niti da razgovoru bude nazočna njegova odvjetnica koja ga zastupa po službenoj dužnosti", kazao je Bilić.

Dodao je kako će istražitelji po povratku u Hrvatsku analizirati detalje koje je u dodatnom razgovoru ponudio Paravinja. "Nastavljamo dalje s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem s ciljem pronalaska Antonije Bilić", izjavio je Brkić. Podsjetio je kako se za tijelom djevojke, čije je ubojstvo Paravinja priznao, i dalje traga te kako su do sada pronađeni dijelovi odjeće za koje se pokušava utvrditi pripadaju li nestaloj djevojci.

01.07.2011. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh