« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
DEMANTIJ

Kopiranje sudskih spisa obranu u slučaju "Spice" stajalo 97.978 kuna

Tvrdnje autora spornog članka u Slobodnoj Dalmaciji o cijeni kopiranja su, najblaže rečeno, smiješne te potvrđuju da nije baš upućen u ono o čemu piše, kažu u USKOK-u

Obrana u aferi Spice platila skoro 100.000 kuna za kopiranje spisa
Obrana u aferi Spice platila skoro 100.000 kuna za kopiranje spisa (Deviantart)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Slobodna Dalmacija

,

fotokopiranje

,

afera Spice

,

spisi

,

kopiranje

Branitelji i optuženi u slučaju "Spice" platili su 97.978 kuna za kopiranje sudskog spisa i nekih njegovih dijelova, objavili su danas iz USKOK-a opovrgavajući napis iz tiska da su obranama bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i ostale sedmorice optuženika kopiranje spisa naplatili više od 320.000 kuna, piše Hina.

"Slobodna Dalmacija" objavila je danas članak u kojemu se navodi da je optužnica u slučaju "Spice" ispisana na 40.000 stranica, da je cijena kopiranja jedne stranice jednu kunu, da se "jednostavnom matematikom" dolazi do svote od najmanje 40.000 kuna, koliko je svaki optuženik morao platiti kako bi pročitao za što ga se tereti, te da je USKOK naplatio više od 320.000 kuna samo za kopiranje spisa.

Iz USKOK-a ističu da cjelokupni spis ima oko 40.000 stranica, a optužnica 358 stranica te da je sudu, u skladu sa zakonom, dostavljen dovoljan broj primjeraka za okrivljenike i njihove branitelje.

Smatraju da su tvrdnje autora o cijeni kopiranja, najblaže rečeno, smiješne te da potvrđuju da nije baš upućen u ono o čemu piše.

"Da se raspitao, znao bi da okrivljenici i njihovi branitelji tijekom istrage, sukladno zakonskim odredbama, imaju pravo uvida u spis, odnosno da u Uredu mogu neograničeno i besplatno čitati spis i raditi bilješke. Kad netko od okrivljenika ili njihovih branitelja zatraži da mu se kopira spis ili njegovi pojedini dijelovi, onda se to, sukladno Odluci ministra pravosuđa, naplaćuje po istoj cijeni" u USKOK-u i na svim sudovima u Republici Hrvatskoj, stoji u demantiju objavljenom na internetskim stranicama USKOK-a.

01.07.2011. 19:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh