« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana
ZDRAVLJE

Prehrana - tajna dugog i zdravog života

Novo istraživanje potvrdilo je da u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću može smanjiti tjelesnu masnoću i spriječiti gubitak mišića kod starijih osoba

Jedite mediteranski
Jedite mediteranski (Arhiva)
Više o

prehrana

,

zdrav život

,

dug život

Mediteranska prehrana naglašava hranu biljnog podrijetla, svježe voće i povrće, cjelovite žitarice, orašaste plodove, mahunarke, ribu i malo nemasnog mesa poput piletine.

Naravno, dobrodošle su i zdrave masti poput maslinovog ulja, kako bi imali sve što vam treba u vašoj prehrani. .

Prerađena hrana, crveno meso, bijeli kruh, maslac i margarin u mediteranskoj prehrani su ograničeni.

Stručnjaci kažu da ovakav način prehrane ima brojne zdravstvene prednosti.

Protuupalno je i ima dovoljno proteina.

Preporučujem! Također, uglavnom se oslanja na neprerađenu hranu što je sjajno, kaže dr. Dana Hunnes, viša klinička dijetetičarka u Medicinskom centru UCLA, koja nije bila uključena u studiju.

Uopće nisam iznenađena njihovim nalazima. Smanjenje unosa kalorija plus tjelesna aktivnost koja promiče nemasnu masu sigurno dovodi do rezultata. Prehrana itekako može utjecati na sastav tijela, jer kada jedemo više kalorija nego što je našem tijelu potrebno za svakodnevno funkcioniranje, višak se pohranjuje kao mast.

Ako uz to nismo fizički aktivni, s godinama gubimo mišićnu masu. Dakle, kada se hranimo zdravo, s odgovarajućom količinom kalorija, taložimo manje masti, a možda čak i trošimo svoje zalihe masti.

Mišići su također metabolički aktivniji od većine masnog tkiva, poručila je Hunnes. Sve u svemu, jedite mediteranski, nije to baš neki problem kad ste u mediteranskoj zemlji...

04.11.2023. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh