« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ZELENI ŽIVOT

Predstavljen ovogodišnji Green City Project

Drugu godinu za redom Green City projekt senzibilizira javnost o ekološki osviještenom djelovanju

Green City Project
Green City Project (Green City Project)
Više o

Facebook

,

Dan planeta Zemlje

,

Marko Lasić Nered

,

Green City Project

,

Živim zeleno

,

Dan zaštite prirode

,

Dan očuvanja okoliša

Na današnjoj konferenciji za tisak predstavljen je ovogodišnji Green City Project, inicijativa koja želi uključiti grašane i potaći ih na odgovorniji odnos prema okolišu. Ove godine će se u sklopu projekta obilježiti Dan planeta Zemlje, Dan zaštite prirode i Dan očuvanja okoliša, a pritom će se dodijeliti Green City nagrade kompanijama za najbolja dostignuća u očuvanju okoliša.

Organizator Green City Projecta, Marko Lasić Nered ističe kako je u sklopu projekta, koji je ove godine u cijelosti posvećen UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma, pokrenuta akcija Zeleni korak u kojoj sudjeluje 105 škola iz cijele Hrvatske.

Zeleni korak je akcija prikupljanja starog papira, a sve uključene škole do sada su prebacile impozantnu brojku od 100 tona starog papira. Četiri škole koje skupe najviše bit će pozvane na dodjelu Green City nagrada gdje će im biti uručeno priznanje i nagrade za trud.

Što se tiče samih nagrada, ove se godine dodjeljuju u 9 kategorija kompanijama i pojedincima koji su najviše napravili za očuvanje okoliša u protekloj godini.

Događanja

Dan planeta Zemlje obilježit će se na Cvjetnom trgu 23. travnja od 10 - 15 sati, a predstavit će se instalacija akademskog kipara Ive Gašparića i arhitekta Krisztiana Lackovića, koja pojašnjava proces disanja šuma.

Dan zaštite prirode obilježit će se 21. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti putem modnog događanja na kojem će Envy Room, Ivica Klarić, Anamaria Ricov, Aleksandra Dojčinović i Zoran Aragović kroz svoje kolekcije obraditi motive prirode.

Dan očuvanja okoliša slavi se na Bundeku uz koncert Kino Kluba, Markiza, Flashbacka i Akija, Husa i Brka kao posebne goste. Specijalitet večeri je ulaznica - cijena je simbolična, kilogram starog papira.

Dodjela nagrada bit će 16. lipnja u dvorani Tucman, čime će ovogodišnji Green City Project i završiti.

Na konferenciji za tisak predstavili su se i sponzori projekta, Konzum, VIP, Pliva i ZABA. Gorana Alpeza, direktorica marketinga ZABE posebno je naglasila ovogodišnju Donaciju godine Zagrebačke banke koja je namijenjena realizaciji eko projekta u jednoj hrvatskoj županiji. 

Dobitnik će biti odlučen prilično originalno - putem Facebook aplikacije Živim zeleno. Pristupom aplikaciji do 6. svibnja korisnici mogu virtualno pošumljavati hrvatske županije, a ona koja će na kraju imati najviše sadnica dobit će mogućnost realizacije jednog svojeg projekta kojem će ZABA donirati 300 tisuća kuna. Aplikaciji možete pristupiti ovdje.

14.04.2011. 16:17:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh