« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TERAPIJA

Predavanje Kako primati ljubav

Terapeuti Imago terapije odnosa pokušat će ovu tehniku približiti domaćoj publici

Fotografija vijesti
Više o

Imago terapija odnosa

,

Hardville Hendrix

,

Hellen LaKelly Hunt

Povod predavanju je izlazak knjige začetnika Imago terapije odnosa Harvillea Hendrixa i Hellen LaKelly Hunt: Kako primati ljubav na hrvatskom tržištu.

Na predavanju će govoriti:

Mr. sc. Irena Bezić, Društvo Imago terapeuta Hrvatske  

Dr. Jasna Burnać-Štefok, Društvo Imago terapeuta Hrvatske      

Dr. Ljiljana Bastaić, Društvo Imago terapeuta Hrvatske  

Moderira:  Tatjana Smojver, Mozaik knjiga, Odnosi s javnošću

O knjizi Harvillea Hendrixa i Hellen LaKelly Hunt: KAKO PRIMATI LJUBAV

U ovoj revolucionarnoj knjizi dvojac sačinjen od autora uspješnica i psihoterapeutkinje, Harvillea Hendrixa i Helen LaKelly Hunt, otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali njezino primanje i dopuštanje da vas promijeni nešto je sasvim drugo. Mnogi među nama s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu. Istina je da nas se zapravo doista voli, ali mi to ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti.

Ova se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju.

Knjiga Kako primati ljubav proizlazi iz njihove osobne odiseje, a sami kažu sljedeće: »Uvijek postoji nada u preobrazbu veze dvoje izoliranih pojedinaca u istinsko partnerstvo«. Knjiga se bavi najvećim problemom s kojim se parovi moraju suočiti i pokazuje kako ukloniti prepreke primanju ljubavi i kako za to osposobiti naša srca.

Imago terapija odnosa (ITO) spada u humanističke interpersonalne terapijske pristupe s posebnim naglaskom na sposobnost dijalogiziranja, što čini bazičnu pokretačku snagu iscjeliteljskog procesa u Imagu. Harville Hendrix utemeljitelj Imaga razvija teoriju partnerskih odnosa inspiriran teorijom objektnih odnosa, teorijom razvoja privrženosti i modernim saznanjima iz područja interpersonalne neurobiologije. Posuđuje i adaptira neke terapijske procese iz Gestalta, behavioralne i kognitivne terapije i transakcijske analize.

27.01.2011. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh