« Život
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
SAVJETI

Predanost je ključ dobre veze i vjernosti

Ponekad ljudi, koliko god to možda čudno zvuči, varaju čak i kada vole partnera ili partnericu, međutim što su predaniji odnosu, manja je mogućnost da će varati

Predani partneri su i vjerni
Predani partneri su i vjerni (Arhiva)
Više o

nevjera

,

predanost

Postoje stvari koje mogu utjecati na to hoće li osoba varati, odnosno zaustaviti je u takvim namjerama, ako i kada do njih dođe. Konkretno, faktor koji se i u istraživanjima pokazao kao bitan u sprječavanju prevare jest - predanost odnosu.

Ponekad ljudi, koliko god to možda čudno zvuči, varaju čak i kada vole partnera ili partnericu, međutim što su predaniji odnosu, manja je mogućnost da će varati.

Istraživanje koje je to potvrdilo provedeno je 2017. godine, a  autori David Rodrigues i Diniz Lopes su, između ostalog,  proučavali utjecaj predanosti na predispoziciju da se osoba upusti u avanturu.

Pokazalo se da je predanost bila faktor koji je čak i ljude koji su bili sklon prevarama zaustavljao u ponašanjima koja bi mogla naštetiti vezi.

A što znači predanost vezi? Predan odnos onaj je koji se temelji na međusobnom povjerenju, iskrenosti, otvorenosti i ljubavi. Predanost, odnosno posvećenost znači i da kod osobe postoji želja da se odnos održi, a naravno, preljub i jaka želja da odnos potraje ne idu jedno uz drugo.

06.04.2020. 21:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh