« Život
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
SAVJETI

Predanost i pažnja ključ su dobre veze

to ne mora biti tako teško kao što mislite jer postoji jedna vrlo jednostavna strategija: 10-minutni razgovor na kraju svakog dana

Razgovarajte!
Razgovarajte! (Arhiva)
Više o

razgovor

,

predanost

,

pažnja

Veza, bila ona kratka ili duga, zahtijeva redovito održavanje, a postoji jedan vrlo jednostavan recept - potrebna je predanost i pažnja.

Dugoročni, predani odnosi mogu biti teški za održavanje - na kraju krajeva, živite i postojite u zajednici s još jednim jednako kompliciranim bićem. Možda vaša veza izgubi dio iskre kao na početku, a možda se posao, djeca (ili jednostavno život) nađu na putu.

Ovaj izazov samo je podsjetnik da, kao i kod svih dobrih stvari, dugoročni odnosi zahtijevaju redovito održavanje.

Ali to ne mora biti tako teško kao što mislite jer postoji jedna vrlo jednostavna strategija: 10-minutni razgovor na kraju svakog dana.

Naravno, zvuči jednostavno, ali briga za vezu često to i jest, samo zahtijeva predanost i pažnju

U pravilu, vrlo rijetko svjesno komuniciramo sa svojim partnerima izvan normalnog small talka svakodnevice sve dok nešto ne pođe po zlu, i do tog trenutka mnogi od nas ionako ne komuniciraju jako dobro.

Stvaranje svakodnevnog rituala razgovora na kraju dana znači namjerno pronalaženje vremena i prostora za ponovno povezivanje.

No, ovo nije vrijeme za izvlačenje trenutnih svađa i sukoba. Umjesto toga, ovaj bi trenutak vama i vašem partneru trebao dati prostora za razgovor o bilo čemu što vam je na umu izvan vaše veze.

To je prilika da zaista izrazite suosjećanje i empatiju za partnerove misli i osjećaje bez prosuđivanja i pritiska koji inače dolazi kad se sukobite. Budući da ne raspravljate o pitanjima unutar partnerstva, mnogo je lakše razumjeti brige ili zabrinutosti vašeg partnera.

Zapravo, ti večernji razgovori ne moraju biti komplicirani - dovoljno ih ja započeti riječima „Kakav ti je bio dan?" kako bi bili sigurni da se vi i partner međusobno čujete i podržavate.

09.12.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh