« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
KULTURA

Pravila pristojnog ponašanja na plaži

Na plaži nije dovoljno biti samo pristojan i ne uznemiravati susjede, treba znati još nekoliko nepisanih pravila

Što se smije, a što ne na plaži
Što se smije, a što ne na plaži (Arhiva)
Više o

plaža

,

godišnji odmor

,

bonton

,

ponašanje

,

nepisana pravila

Sigurno ste barem jednom u životu naletjeli na neku noćnu moru na plaži, likove koji su terorizirali cijelu plažu svojim grozomornim ponašanjem, a kako bi se osigurali da netko ne pomisli nešto slično o vama, evo par nepisanih pravila bontona na plaži.

Za početak, ako ste na plaži s djecom, odaberite neki malo manje napučen dio plaže gdje će se ona moći u miru igrati, a da pritom nekog ne pogode loptom ili mu idu na živce svojim vikanjem.

Pušenje je grozno samo po sebi, no ako već to radite i na plaži, nemojte ni slučajno iza sebe ostaviti gomilu čikova koji su em odvratni, em štetni. Na kraju dana lijepo pokupite svoje opušte zajedno s ostalim smećem koje ste napravili i bacite u prvu kantu za smeće na putu kući. 

Trčanje po pješčanoj plaži je zabavno, čak i dobro za stopala, no oni čije ručnike napunite pijeskom sigurno neće biti zadovoljni vašom razbibrigom. Stoga, ako dođete negdje gdje imate takvu pješčanu plažu, svoje gušte odradite rano ujutro dok još nema puno ljudi.

Slušanje glazbe također spada u neprimjereno ponašanje, jer vaši susjedi ne moraju dijeliti vaše opsesije određenim glazbenicima. Ako su vam ikad trebale slušalice, ovo je mjesto gdje ih jednostavno morate imati. 

21.07.2013. 14:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh