« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
NAJAVE

Poznati o glavnim zvijezdama Exita

Znamo i tko su glavi headlineri ljeta na EXITU - Calvin Harris i Nick Cave vode ekipu

Nick Cave
Nick Cave (Arhiva)
Više o

Nick Cave

,

Exit

,

Calvin Harris

Uz sve glazbene zvijezde koje od 7. do 10. srpnja stižu na EXIT, među desetinama velikih imena dva se ističu kao apsolutni headlineri festivala. Jedan od najuspješnijih, najtraženijih i najpopularnijih DJ-eva i producenata svih vremena, Calvin Harris, i otjelotvorenje rock'n'rolla, umjetnik koji je duboko utjecao na povijest popularne kulture - Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seeds! Ovi glazbeni giganti nastavljaju tradiciju nastupa A-liste izvođača na Exitu, kao što su prošlih sezona to bili The Killers ili The Cure. Nick Cave i Calvin Harris, dva premoćna imena u ovogodišnjem Exitovom programu, ujedno su još jedna potvrda kontinuiranog rasta festivala.

Impresije o njihovom dolasku podijelili su mnogi ugledni glazbenici, glazbeni kritičari i novinari, sportaši i glumci ne krijući svoje oduševljenje i ovogodišnjim programom festivala.

Calvin Harris @ EXIT 2k22: Svjetski nastup koji zaslužujemo!

ROCK @ EXIT 2k22: Distorzirani duh festivala!

Subotnji headliner Calvin Harris izvođač je s jednom od najimpresivnijih glazbenih karijera svih vremena. Njegovih pet albuma redefiniralo je modernu muziku, a uz singlove, suradnje i remikse, inspirirao je buduće generacije producenata. Dolazak na njegov prvi, dugo očekivani nastup na Exitu potvrdile su mnoge javne osove.

Calvin Harris je „čovjek koji drži nevjerojatne rekorde, na BBC Chartu ima devet #1 hitova samo s jednog albuma, što čak nisu imali ni Beatlesi", objašnjava Nemanja Kostić, izvršni direktor Play radija. Njegov kolega s radija, voditelj Luka Matić ističe kako su nakon godina čekanja, svi uzbuđeni zbog Calvinovog dolaska. Košarkaš Nino Čelebić neće preskočiti ovogodišnji EXIT jer i on želi čuti jednog od najboljih producenata na svijetu, a radijski voditelj Vojkan Bećir ističe da je Calvin Harris „redefinirao ne samo klupski zvuk, već i pop muziku uopće" s obzirom na to da u posljednjih 10 godina „nije bilo šanse da čuješ nešto na radiju što nije njegova pjesma", izdvojivši suradnje s Rihannom, Ellie Goulding, Dua Lipom, Ritom Orom.

Calvin Harris predvodi niz velikih izvođača koji na Glavnu pozornicu Exita donose hitove teške više od 50 milijardi pregleda, među kojima su Jax Jones, Joel Corry, Acraze, Disciples, Ofenbach i obožavani James Arthur.

O Nicku Caveu: Božanstvo rock'n'rolla

Publika željna gitarističkog zvuka nestrpljivo očekuje nastup jednog od najvećih rock pjesnika u povijesti, Nicka Cavea s kojim će se suočiti u petak, 8. srpnja. Kultno popularan širom svijeta, fanovi ga smatraju glazb božanstvom. Koncertni promoter i glazbeni kritičar Dragan Ambrozić ističe njegovu veličinu time da je „definicija umjetničkog u rock'n'rollu već 40 godina", a da su „njegova pjesnička dostignuća nešto što je najznačajnije u rock muzici u 21. stoljeću". Glazbena kritičarka Zorica Kojić definira ga kao „pravo božanstvo rock'n'rolla".

Caveov prepoznatljivi stil, koji se kroz godine mijenjao, kako zvukom, tako i pristupom građenju pjesama, urednica i voditeljica emisije Bunt Branka Glavonjić opisuje kao „brutalan i nemilosrdan, a s druge strane izuzetno osjećajan i senzitivan", dok Nenad Kuzmić, glazbeni urednik Radio Beograda 202 dodaje: „on ima tu notu, crnu, ali jako dobru".

Također, mnogi urednici i novinari, neće propustiti niti nastupe drugih bendova, čija brojnost ove godine čini da gitarski program Exita na nekoliko velikih bina izgleda kao „festival u sklopu festivala". Tu su neuništivi grindcore pioniri Napalm Death i kultna Sepultura koji su prema riječima Dragana Ambrozića definicija buke u rock'n'rollu", živa legenda punka Marky Ramone, žestoki veterani The Exploited, svjetska atrakcija She Past Away, omiljeni pankeri mnogih generacija - The Undertones, Tankard, Incantation i mnogi drugi.

EXIT festival će biti održan od 7. do 10. srpnja kada na Petrovaradinsku tvrđavu stižu Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama' Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara, a priključuju im se na stotine drugih.

U prodaji su jednodnevne, četverodnevne i VIP ulaznice te festivalski kamp. Cijene jednodnevnih iznose 220 kn za četvrtak, subotu i nedjelju, te 235 kn za petak, kada su u ponudi i fan pit ulaznice su dostupne po cijeni od 325 kn. Cijene četverodnevnih iznose 515 kn, uz uštedu od 40% u odnosu na finalnu cijenu.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima i online na stranicama Entrio.hr-a i na stranicama EXIT festivala

29.06.2022. 08:31:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh