« Glazba
objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana
SUPERVAL+

Poznata je satnica trećeg Superval+ koncerta

Cilj Supervala+ je predstavljanje, razmjena i stvaranje kulturnih programa u međunarodnom okruženju

Superval+ u Vintage Industrialu
Superval+ u Vintage Industrialu (Arhiva)
Više o

Vintage Industrial Bar

,

Superval

U suradnji s Rockstrikcijom, koja promovira crnogorsku autorsku rock scenu, treći Superval+ koncert školskih bendova iz Hrvatske i drugih zemalja, održat će se 21. 2. u Vintage Industrial Baru, a na njemu će svirati D., DkD i Petrikor, srednjoškolski autorski bend iz Podgorice. Cilj Supervala+ je predstavljanje, razmjena i stvaranje kulturnih programa u međunarodnom okruženju, što će pozitivno utjecati na bolje poznavanje i širenje hrvatske kulture u svijetu, kao i na predstavljanje kulture drugih zemalja u Hrvatskoj.

D. je bend. Ime im je isto kao i glazba, može biti i značiti bilo što. Inspiracije im dolaze iz svih perioda i dijelova svijeta, te ih kombiniraju u jedinstvenu cjelinu umjetničkog izražaja. Članovi benda su: Dag Huljev Jakopač (vokal, gitara), Matija Bojko (bas, back vokal) i Tituš Cvanciger (bubanj).

Petrikor je bend iz Podgorice nastao 2022. godine. Sviraju autorsku glazbu koja se najbliže može opisati kao post punk i alt rock, mada se osjeća i utjecaj iz drugih sfera rock scene. Uskoro planiraju objaviti svoj prvi EP. Članovi benda su: Rastko Laković (bubanj), Andrija Milonjić (bass gitara), Matija Mikulić (lead gitara), Strahinja Laković (ritam gitara, vokal) i Ognjen Burić (klavijature).

DkD je pop punk bend iz Zagreba koji je nastao iz potrebe za sviranjem na Supervalu 2022. Bez nekog relevantnog scenskog iskustva nisu baš bili sigurni što bi trebali raditi, ali su se vodili dobrim ukusom i divljom energijom kroz probe. Od prve svirke nikad se ne zna što se sve od njih može očekivati, a vjerojatno se nikad neće ni znati. Članovi benda su: Tituš Cvanciger (bubanj), Borna Fumić (bas gitara), Luka Škrlec (gitara), Stjepan Nemec (klavijature), Mika Moskaljov (vokal) i Matija Ivezić (vokal).

Superval+ satnica 21. 2. u Vintage Industrial Baru

19:00 vrata
20:00 D.
21:00 Petrikor
22:00 DkD

Već treći Superval+ koncert, u samo 4 mjeseca, dovoljno govori o popularnosti ovakvih programa, te o želji i ljubavi mladih prema živoj svirci i nastupima pred publikom. Superval+ će pojedinim autorskim bendovima sa Superval festivala omogućiti da svoj talent pokažu i izvan Hrvatske, te da istovremeno svoja iskustva sa Supervala prenesu nekim novim budućim sudionicima ovog festivala.

Program je djelomično sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba i GRAFIK.neta.

Ulaznice po cijeni od 4 eura u pretprodaji se mogu kupiti u Vintage Industrial Baru, Savska cesta 160 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 34, dok će na dan koncerta cijena ulaznice biti 6 eura.

21.02.2024. 09:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh