« Glazba
objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana
NAJAVE

Kandžija dovodi i Bvanu iz Lagune s bendom

Prije Kandžije, premijerno u Hrvatskoj, nastupit će Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune koji donose fuziju jazza, bluesa, funka i naravno hip hopa

Dobar se koncert sprema...
Dobar se koncert sprema... (Arhiva)
Više o

Kandžija

,

Vintage Industrial Bar

,

Bvana iz Lagune

Nakon punih godinu dana Kandžija se vraća Zagrebu, u četvrtak 29. veljače! Bend priprema novi album i prvi put će izvesti nove stvari pred publikom. A prije Kandžije, premijerno u Hrvatskoj, nastupit će Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune koji donose fuziju jazza, bluesa, funka i naravno hip hopa!!

KANDŽIJA

Jedan od najpoznatijih hrvatskih hip hop izvođača poznati po raznovrsnom stilu te energičnim nastupima sa instrumentima koje kombiniraju sa digitalnim zvukom. Dugo ih nije bilo jer nikada ne ponavljaju isti koncert, a povod ovome je otvaranje novog poglavlja budući da su trenutno u fazi rada na novom albumu i po prvi puta će izvesti i nove stvari stvari pred svojom publikom.

Za sve koji pitaju da li je s bendom? Uvijek. Bend se sada Kandžija i zajedno su jedna cjelina. Predvodi ih Stjepko Galović, a bend čine: Filip Mesarić, Matej Huljev, Goran Pavlović i Vjeko Ranogajec. Uz režiranje filmova, predstava i raznih projekata, Stjepko je odlučio da je vrijeme za novi album. Nećemo najavljivati kakav će biti album, to se uvjerite sami.

Osječki hip hop izvođač Kandžija je umjetnik za doba post-ironije. Njegove tekstove prate masni beatovi i živa energija pratećeg benda. Nakon petnaest godina karijere, jedno je sigurno: na Kandžiju se uvijek može računati da dostavi nešto svojstveno i sa najiskrenijom energijom. Stilovi se izmjenjuju iz pjesme u pjesmu i klize između hip hop beatova, jako puno svih žanrova, suvremene produkcije i odjeka aktualnih trendova pop glazbe. Kandžijina slikovita lirika obilježena je ozbiljnom duhovitošću i stavom koji je drukčiji od hip hop sterotipa te šalje univerzalnu poruku.

Nakon mixtapea "Jea...Mixhejt" (2006.), uslijedili su u prvi albumi "Narodnjaci" (2009.) te "Koktel od rakije" (2011.). Kandžija se zatim posvetio zajedničkim projektima s Toxarom (Zlatne Žbice, 2012.) i Bvanom (Bvandžija - "Dvojezična Ploča", 2014.). U međuvremenu je započeo ozbiljniji rad s bendom Gole Žene pa je 2014. objavio live album "Folder sa Golim Ženama" kao uvertiru za studijsko izdanje naredne godine. Krajem 2015. Kandžija I Gole Žene izbacili su album "Nema Labavo" koji je zasluženo dobio hvalospjeve od kritičara i publike te doveo njihovu glazbu u vrhove top ljestvica. Ovaj album im je donio status nezaobilaznog koncertnog iskustva jer su u prepunim prostorima napucanim nastupima trgali domaću hip hop scenu.

Iduće dugometražno izdanje, mali izlet s eksperimentalnim albumom s b stranama "Beton" (2018.) je zabetoniralo Kandžijinu poziciju u vrhu regionalne hip hop scene. Izbačen za vlastitu etiketu "Zlatne žbice".

Povrat studijskom radu s bendom 2019. je obilježio album "Plafon" koji je u 24 sata postao najslušaniji na streaming servisima u Hrvatskoj. Ovim energičnim, plesnim i najosobnijim izdanjem do sad srušio je vlastite rekorde i još jednom probio plafon svojeg stvaralaštva.

BVANA HERBALAJZER I DŽEZERI IZ LAGUNE

Bvana je publici poznat preko 20 godina kao lik koji fura taj "naj haj" komično sarkastični stil repovanja ali takođe i kao lik koji se ne libi da ga šukne sistemu kad to zatreba.

Prvi album pod nazivom "Ko je krao jogurt?" je izbacio 2007. zatim 2009. izbacuje solo album "Na nivou prosečne cigle" kao i dva duet albuma "Fujznem Džigili" sa Ajs Nigrutinom (Bad Copy) i "Povratak Korovima" sa Tajžu-sanom (Sick Touch). 2012. radi solo EP "Kolko para tolko repa" kao i čuveni album "50 evra mić (nije loše nego povoljno)" sa Mikri Mausom (PrtiBeeGee). 2014. izbacuje svoj 3. solo album pod nazivom "Neznani Ludaci" kao i internacionalni hit EP "Dvojezična Ploča" sa Kanđžijom, 2016. izbacuje 4. solo album "Čelično Mudo", 2018. "Ko me to tamo peva?!" sa Mikrijem i na kraju 2022. izbacuje svoj 5. Solo album "Zelena glava i magični kamičak" kao i dugo očekivani duet album "Strejt Hedovizam" sa Liderom(Ltdfm).

Bend Džezeri iz Lagune je sastavljen mahom od mladih džezera sa Akademije i iako bend postoji skoro 2 godine uspeo je da pokupi simpatije ljubitelja raznih žanrova kao i da ostavi iza sebe gomilu zabavnih nastupa i nekoliko vrhunskih sessiona.

Bend čine(uglavnom): Ljubiša Milošević (bubanj), Nikola Marković (bas), Luka Malko (gitara), Petar Pitarević (klavijature), Ivan Klačar (sax), Pavle61 (truba) i Mihajlo Bogosavljević (trombon).

22.02.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh