« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
RUSKO LJETO

Požar blizu nuklearke u Sarovu se širi

Osim požara u parku prirode pokraj Sarova, vatra prijeti i središtu za preradu nuklearnog otpada u Majaku i središtu za nuklearni materijal u Snježinsku

rusija požari vrućina
rusija požari vrućina (Shutterstock/ilustracija)
Više o

požari

,

vrućine

,

Dan dizajna

,

CSI

,

filmski rekordi

,

najduži most

,

Jadranka Kosor rođendan

Požari u Rusiji i dlaje ne jenjavaju. Nuklearnoj centrali u Sarovu, 500 km istočno od Moskve, u petak je i dalje prijetio požar koji se širio, a stanje u ruskoj prijestolnici polako se normalizira nakon osvježenja koje je donijela obilna kiša tijekom noći.

Rusko ministarstvo za izvanredna stanja objavilo je da se požar u parku prirode pokraj Sarova (regija Njižni Novgorod) širi. "Žarište požara koje se pojavilo prije dva dana na istoku parka prirode, gdje je grom udario u bor, proširilo se i postaje opasno.''

U priopćenju se ne navodi koliko je požarište udaljeno od nuklearke u Sarovu gdje se proizvode atomske bojne glave.

Požari prijete još dvama osjetljivim objektima, središtu za preradu nuklearnog otpada u Majaku i središtu za nuklearni materijal u Snježinsku, oba 2.000 km istočno od Moskve, u Uralu, ali je stanje zasad pod nadzorom.

Ukrajinska vlada je u četvrtak priopćila da već nekoliko dana gore tresetišta i šume šezdestak kilometara od centrale u Černobilu, gdje se 1986. dogodila najveća civilna nuklearna katstrofa. (hina/metro-portal)

13.08.2010. 14:42:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh