« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
SAVJETI

Povrće koje skida salo s trbuha

Gubitak visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahtijeva promjenu načina života i prehrambenih navika

Malo špinata nikad ne škodi ;)
Malo špinata nikad ne škodi ;) (Arhiva)
Više o

debljina

,

špinat

,

trbuh

,

visceralne masnoće

U slučaju da ste se stvarno odlučili skinuti salo s trbuha, unaprijed se oprostite od neke hrane koju ste vjerojatno obožavali, a neku drugu ćete jednostavno morati ubaciti u svoju svakodnevnu prehranu.

Na primjer, uključivanje više vlakana i proteina u prehranu, ograničavanje konzumacije trans masti i dodanog šećera te redovito vježbanje mogu biti odlične opcije za početak.

Ako vam je cilj riješiti se sala s trbuha, ne postoji čudesna hrana koja u tome može pomoći. Važno je napraviti male promjene u prehrani i rutini vježbanja kako biste živjeli zdravije i uravnoteženije. Jedan od načina na koji to možete učiniti je uključivanje više povrća u svaki obrok.

Povrće je bogato vlaknima i drugim vrijedim hranjivim tvarima i mineralima, što ga čini važnom hranom.

A prema dijetetičarki Courtney D'Angelo, najbolje povrće koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve je špinat.

"Špinat je pun hranjivih tvari, što ga čini hranjivim i zdravim za vaše tijelo. Obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve te tvari povezane su sa smanjenjem masnog tkiva na trbuhu", rekla je za Eat This.

Jedna od stvari koje špinat čine odličnim izborom za mršavljenje i održavanje cjelokupnog zdravlja je visok sadržaj vlakana.

"Osim toga, špinat je niskokalorično povrće, istovremeno vrlo bogato vlaknima. Konzumiranje vlakana pomaže da se osjećate sito i sprječava prejedanje. Vlakna pomažu u probavi i apsorpciji hrane, što će pomoći da vaš metabolizam bude pod kontrolom", istaknula je D'Angelo.

Uz visok sadržaj vlakana, špinat je također pun proteina. A da biste unijeli najviše proteina, neki preporučuju da ga jedete kuhan jer šalica kuhanog špinata sadrži oko 5 grama proteina, a sirovog manje od grama.

19.05.2022. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.05.2022. 14:59
    Spinat jede redovito
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh