« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
KRONIČNI UMOR

Povratite energiju za samo 5 minuta

Tijekom zime i hladnih dana svi se osjećamo pomalo sumorno i iscrpljeno, pa evo par jednostavnih načina vraćanja energije

Kako se brzo oporaviti
Kako se brzo oporaviti (Arhiva)
Više o

zima

,

kronični umor

,

čaj

,

hladnoća

,

šetnja

,

limun

,

nedostatak energije

,

malaksalost

No, lijek za ovakvo loše raspoloženje vrlo je jednostavan. Pogledajte nekoliko savjeta kako brzo povratiti energiju.

Izađite van - naravno, posljednja stvar koju želite učiniti kada se osjećate umorno jest izaći van i prošetati po hladnoći. Ipak, probajte to učiniti. Samo par minuta šetnje na svježem zraku učinit će čudo za vašu energiju i raspoloženje. Očito, ovaj trik radi i kada je vani lijep, sunčan dan. To je dar koji nam priroda nudi cijelu godinu.

Popijte čaj - bolji izbor od kave, čaj je u svakom slučaju pravilan odabir kada je u pitanju podizanje energije. Studije su pokazale da pijenje šalice crnog čaja, 4-6 puta dnevno reducira nivo hormona stresa u tijelu.

Hladan tuš - ukoliko vam je ovaj tip tuširanja ipak malo ekstreman, primijenite uobičajeno tuširanje s kratkim periodima hladnog mlaza. Ovo će vas također revitalizirati.

Pomirišite limun - vitamin C radi čuda. Ne samo da pomaže konzumacijom, nego čak i mirisanje voća bogatog ovim vitaminom, poput limuna, može probuditi vaša osjetila i olakšati kroničnu malaksalost. Miriis limuna, naranče i limete stimuliraju pozornost i koncentraciju.

Akupresura - to je jedan od alternativnih načina liječenja. Sastoji se od pritiskanja točaka na tijelu prstima ili rukama kako bi se izmijenio unutrašnji protok životne snage i pozitivne životne energije nazvane chi. Dugo se koristila za izlječenje migrena, stresa i napetosti. Premda nije toliko popularna kao akupunktura, može sanirati umor i loše raspoloženje. Stoga, pritisnite točku između palca i kažiprsta nekoliko minuta kako bi dobili brzi povrat energije.

24.12.2014. 18:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh