Metro-portal.hr

objavljeno 24.12.2014. 18:19:00
KRONIČNI UMOR

Povratite energiju za samo 5 minuta

Tijekom zime i hladnih dana svi se osjećamo pomalo sumorno i iscrpljeno, pa evo par jednostavnih načina vraćanja energije

Kako se brzo oporaviti
Kako se brzo oporaviti (Arhiva)

No, lijek za ovakvo loše raspoloženje vrlo je jednostavan. Pogledajte nekoliko savjeta kako brzo povratiti energiju.

Izađite van - naravno, posljednja stvar koju želite učiniti kada se osjećate umorno jest izaći van i prošetati po hladnoći. Ipak, probajte to učiniti. Samo par minuta šetnje na svježem zraku učinit će čudo za vašu energiju i raspoloženje. Očito, ovaj trik radi i kada je vani lijep, sunčan dan. To je dar koji nam priroda nudi cijelu godinu.

Popijte čaj - bolji izbor od kave, čaj je u svakom slučaju pravilan odabir kada je u pitanju podizanje energije. Studije su pokazale da pijenje šalice crnog čaja, 4-6 puta dnevno reducira nivo hormona stresa u tijelu.

Hladan tuš - ukoliko vam je ovaj tip tuširanja ipak malo ekstreman, primijenite uobičajeno tuširanje s kratkim periodima hladnog mlaza. Ovo će vas također revitalizirati.

Pomirišite limun - vitamin C radi čuda. Ne samo da pomaže konzumacijom, nego čak i mirisanje voća bogatog ovim vitaminom, poput limuna, može probuditi vaša osjetila i olakšati kroničnu malaksalost. Miriis limuna, naranče i limete stimuliraju pozornost i koncentraciju.

Akupresura - to je jedan od alternativnih načina liječenja. Sastoji se od pritiskanja točaka na tijelu prstima ili rukama kako bi se izmijenio unutrašnji protok životne snage i pozitivne životne energije nazvane chi. Dugo se koristila za izlječenje migrena, stresa i napetosti. Premda nije toliko popularna kao akupunktura, može sanirati umor i loše raspoloženje. Stoga, pritisnite točku između palca i kažiprsta nekoliko minuta kako bi dobili brzi povrat energije.

24.12.2014. 18:19:00
http://metro-portal.hr/povratite-energiju-za-samo-5-minuta/54805/